Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glinaikamencic

Marketing

ne krešite krila petru panu..

vrijeme vapi za promjenama u strukturi društva, a čarobna riječ je korektnost.
nešto što nam stiže iz Amerike, države neograničenih mogućnosti, slobode misli i plastičnih operacija..
budite vrlo oprezni sa riječima koje koristite u svakodnevnom razgovoru. nemojte zvati nekoga debeljuco, to nije ispravno - ta osoba je jače građe. onaj tupan koji ponavlja sedmi razred peti put!? to nije tupan, on je samo mentalno preopterećen..
to sve mi nekako nalikuje nedavno provedenoj kroatizaciji Hrvata - sad svi znamo što je ispravno u hrvatskom jeziku, ali nitko u stvari ne zna govoriti tako.
odjednom idoli jučerašnjice nisu više spremni stajati nepromijenjeni za buduća pokoljenja. i oni se moraju mijenjati. crvenkapica postaje plavokapica, pa da!
promijenit ćemo i James Bond-a, ta zamislite samo kako bi na našu djecu djelovali brutalni naslovi kao Licence to Kill ili Live And Let Die !??
mnogo primjerenije zvuči Dr. samo reci No..
nema više alkohola - Jedan sok od naranče...iz sokovnika
nema više cigareta - Bond će žvakati žvakaću bez šećera, ili cuclati bombone protiv kašlja
nema više 2 ili 3 žene minimum po filmu - James će imati nju, jednu jedinu
nema više Aston Martin-a - ekološko orijentirani Bond ne bi htio ispušnim plinovima zagađivati zrak, umjesto toga će se voziti na posao sa kolegama 003, 004 i 009 sredstvima javnog prijevoza
nema više Walter pištoljčića - agent-gentleman koristit će suzavac na prirodnoj bazi
nema više ni kockanja - ne bismo htjeli da Bond postane ovisan o kocki, zar ne? tu i tamo možda da ispuni koji loto-listić..?
zbunjujuće!!! nut

kad sam bila mala svijet je čak i u slikovnicama bio jednostavniji. obično je netko dobar bio otet, onda su došli milicajci, razbili zločestom liku glavu i veselo ga odveli na hitnu.. pjeva
danas slikovnice prikazuju jedan moderniji svijet. danas je jedan od likova otac koji pere suđe, ili otac koji šeta našeg psa.. u svim tim epizodama iz svakodnevnog života je otac prikazan u pidžami, dok malo krupnija mama stoji nasred kuhinje, čita novine ili telefonira.. eek
hm..izgleda da se danas dolazi do spoznaje novih vrijednosti. učimo djecu da danas sve mora biti korektno. to je riječ koja vlada razvijenim svijetom.
prije nisam toliko razmišljala koliko je loše kada u svakidašnjim životnim situacijama komentiram ljude oko sebe onom mišlju koja mi taj tren padne na pamet. ne treba biti iskren, znači??..jer ta osoba se smrtno uvrijedi. ili još gore, to ti nikada ne zaboravi - prokune tebe i sve tvoje potomke, svu tvoju rodbinu i susjede.. zaliven
nalazimo se pred ozbiljnim problemom ako određene situacije bez razmišljanja nazovemo onako kako smo bili naučeni dok smo odrastali..

sjetite li se ikad kockice?? sretanfino



Post je objavljen 23.11.2007. u 14:32 sati.