Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Bend it like Beckham

Malo je falilo da to bude jedan savršen nogometni dan. Evo:

1. Wembley
Hic Rhodus, hic salta. Nema puno takvih mjesta na svijetu. Čime god da se bavite, nema.
2. Obraz
Oprali smo se, na licu mjesta, za sramnu i idiotsku utakmicu protiv Portugala na EP. Usporedbe s Makedonijom i Izraelom su nebitne. Ruski mediji, tajkuni i mercedesi su nebitni.
3. Brat
Nema boljeg argumenta protiv bijednog svojatanja reprezentacije. Brat Robert bi trebao reći bratu da šuti i igra.
4. Niko
Ako mi je zbog nekog posebno drago, to je drugi Niko, Kranjčar. Što sve je taj dečko morao pretrpjeti! Bit će da je kod nas hendikep kad si pristojan. Zanimljivo je kako su svi pali u amneziju i ne znaju tko je zabio onaj predivni gol Bugarima u ključnoj utakmici prošlih kvalifikacija. I sve ostalo. Niko nije najbolji igrač na svijetu. U obrani je vrlo daleko od Gatusa. Ali vrijedi, zar ne? Žao mi je kad vidim kako se na terenu ponaša naša dijaspora. Vidi se na svakoj utakmici da mu Joe Šimunić i Niko Kovač ne vjeruju. Sva sreća da Modrić osjeća da Niko zna. Sva sreća da Bilić ne da protiv Nike. Možete vi sad reći da mu je engleski golman poklonio gol. Uzalud vam. Protiv Nike ne dam ni ja.
5. Olić
Ne znam zašto mi je Olić tako drag. Valjda iz sličnog razloga kao Niko. Ne vjeruju mu. Ne znam jel još uvijek stoji onaj grafit "Oliću, oćemo li na igranku malo?". Ne znam je li točno da se Ivica najbolje opušta uz Daru Bubamaru. Baš me briga. Nekako znam da je Olinho dobar momak i strašno mi je drago zbog njega.
6. Modrić
Steven Gerard je jako jako važan i cijenjen igrač. Modrić je bolji. Lijepo smo vidjeli: kao kad igraš crnim figurama varijantu sicilijanke koja je omiljena tvom protivniku i pobijediš. A što bi tek bilo da je Modrić igrao bijelim figurama? Pogledajte, na primjer, ponovno utakmicu protiv Basela. Nije tu važan ni rezultat ni Basel, to je samo primjer.
7. HNS
U modernom zakonodavstvu možeš djecu oduzet roditeljima ako isti nisu na visini zadatka. Nema nikih problema da se to ne primijeni i na reprezentaciju.
8. Eduardo
Da Silva ima ljekoviti učinak na našu nogometnu naciju. Na puno načina. Želim mu svu sreću u Arsenalu.
9. Bilić
Selektor je taktičan čovjek. Čini mi se da razumije i nogomet i ljude. Kao zamjene je ubacio dečke koji su zaslužili ovu utakmicu odigrati jer nije nevažno za priču: na tom terenu igraš jednom ili možda nijednom u životu.
Možda je to i važnije od toga što su baš ti dečki zabili pobjedonosni gol.
10. Engleska
To je vjerojatno najzabavnija reprezentacija na svijetu i silna je šteta da ih na prvenstvu Europe neće biti. Možete se vi sad rugati njihovoj bahatosti i podcjenjivati njihove igrače. To nema smisla jer ti su igrači fantastični. Ne zaboravite sve koji zbog ozljeda nisu igrali. Ne zanemarite "bend it like Backham" centaršut i reakciju Croucha – to je bilo bravurozno. Možda više volite Njemce ili Talijane (ma zezam se, nitko ne voli talijansku nogometnu reprezentaciju), možda su vam draži Poljaci i Rumunji, možda se divite umijeću Turaka i Rusa; sto ljudi sto ćudi. Meni je žao Engleza jer su zabavni, zanimljivi i jer toliko dobrih igrača na okupu (u tako otužnoj reprezentaciji) nema nigdje. Uostalom, bi li bili tako sretni da smo jučer na isti način pobijedili, recimo, Španjolsku?
Zato je dan bio skoro savršen. Za punu sreću je, sasvim očito, kriva Andora!







Post je objavljen 22.11.2007. u 23:45 sati.