Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nespula

Marketing

Koncert mješovite vokalne skupine Nešpula na sveučilištu Jurja Dobrile

MVS "NEŠPULA" u sklopu ciklusa "Pet do podne" koji organizira Odjel za obrazovanje učitelja i odgajatelja, održala je jučer 21. studenog, svoj drugi koncert na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Podsjetimo se da je Nešpula održala svoj prvi koncert u sklopu ovog ciklusa 17. svibnja ove godine.
Pjesme i dobre vibracije ispunile su svaki kutak velike koncertne dvorane "Tone Peruško" , doprle do srca publike i probudile emocije kod slušatelja.

Nešpula je podjelila svoj koncert u četiri stilska bloka. Prvi blok proveo je prisutne našom lijepom hrvatskom obalom kroz pjesme; istarska izvorna "Ive kosi, rukavice nosi" u obradi I. M. Ronjgova, dalmatinska izvorna"Cviće moje " u obradi J. Šugara, "Nagnulo se" u obradi M. B. Rašana i "Lipe ti su zadarke divojke" u obradi B. Berse.

Uslijedio je blok rane glazbe koja je slušatelje odvela u vrijeme srednjeg vijeka. Mariam Matrem , LLibrea Vermell de Montserata iz 14 stoljeća otvorila je ovaj blok a zatim su uslijedile dvije pjesme engleskog kralja Henrika VIII "Greensleevees" i "Pastime" koje je uglazbio anonimni dvorski glazbenik ,a obradila T. Merkl za vokalnu skupinu "Nešpula". Blok je završen šaljivom "Il est bel et bon" Pierrea Passeraua iz 16 stoljeća.

Treći blok donio je miris božićnih blagdana . Blok satkan od božićnih pjesama sa raznih strana počeo je sa "O Magnum Mysterium" Tomasa Luisa de Victorie iz 16 stoljeća, zatim " Adventi enek; Veni, veni Emanuel" Zoltana Kodalyja iz 1953 godine. Uslijedila je efektna "Ring Christmas bells" Mykole Leontovicha te dvije naše " Dubrovačko kolendavanje" izvorna dubrovačka u obradi Dinka Fia i "Bijeli Božić" Zdenka Runjića.

Četvrti blok bio je kombinacija crnačkih duhovnih pjesama i evergrina za koji je novinar "Glasa Istre" B. Vincek napisao u svom članku "Prigodno predbožićno" citat;
"Uslijedio je najzabavniji dio koncerta koji je Nešpuli priskrbio najjače aplauze, a to je bila izvedba tri crnačke duhovne skladbe: " Everybody Sing Freedom", gdje je svojim solom briljirala Ivana Marmilić, " I`m gonna sing" i "Siyahamba". Za kraj koncerta mješovita vokalna skupina je otpjevala stari šlager "Only you" te "Time to Say Goodbye", s kojom se svojevremeno proslavio i Andrea Bocelli."

Post je objavljen 22.11.2007. u 12:35 sati.