Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Najveći uspjeh HDZ-a: od pobjedničke nacije do optuženičke klupe

Posljednjih godina svjedoci smo vazalskog položaja Hrvatske spram Haaškog suda. Kulminacija je svakako bio kopernikanski obrat Ive Sanadera koji se od vatrenog zastupnika hrvatskih generala sa Splitske rive 11. Veljače 2001., kada je govorio da ih se on neće odreći, pretvorio u najobičnijeg otpravnika poslova tužiteljice Carle Del Ponte. HDZ se pravda da ih na to obezuje ustavni zakon i da oni tu ništa ne mogu, a često se čuje i teza da je za takvu poziciju kriva koalicija koja je vladala od 2000. – 2003., jer da su oni omogućili takav položaj Hrvatske svojim bespogovornim ispunjavanjem zahtjeva Haaškog tužiteljstva.

No istina je malo drukčija, a tome svjedoči i tekst iz Vjesnika (HDZ-ovci te novine vole nazivati i državotvornima) iz kojeg se jasno vidi tko je stvarni krivac za današnji položaj Hrvatske i kako smo od žrtve postali optuženici. Članak je od 3. Rujna 1999., dakle još je Tuđman bio na vlasti kao i HDZ. Radi se o prezentaciji tzv. „Bijele knjige“ koja je trebala argumentirati da Hrvatska u potpunosti surađuje s Haaškim sudom. Donosimo ključan dio.

Među dokumentima o suradnji Hrvatske s Haagom je i Ustavni zakon o suradnji, koji je jasno pokazao, istaknuo je Šeparović, »da je Hrvatska čak mijenjala svoju ustavnu poziciju kako bi Ustavnim zakonom omogućila da se izruči naše građane svijetu, a to nije učinila ni jedna država nakon Drugoga svjetskog rata«.

Dakle nitko drugi nije odgovoran za današnju poziciju osim HDZ-a. HDZ je donio takav nakaradni ustavni zakon kojeg nema ni jedna druga država. HDZ je odlučio i da Gotovina nema što razgovarati s tužiteljstvom zbog čega je postao i optuženik. HDZ je i isporučio sve optuženike u Haag. HDZ je na kraju i zloupotrijebio hrvatske generale na Splitskoj rivi 2001. kako bi se dočepao vlasti, da bi potom napravio upravo ono zbog čega su prijetili revolucijom.

Hoćete li ponovo dopustit da vas prevare?

Post je objavljen 22.11.2007. u 10:09 sati.