Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/07morsky08

Marketing

još malo pa gotovo...


(isto mi je malo sumnjivo da je autor ove reklame bloger, i da je sam financira...mislim, ja jesam naivna, i svak me farba, ali ipak sumnjam nešto...)


....malo o reklamama:

Ova gore je dobra.
Jednostavna i jasna.
A jasno mi je i zašto su je "skinuli". Ustvari, nisu je ni uvrstili...

Ona s Angelom Merkel i ekipom - ta je prestrašna. Što nam ta reklama poručuje? Budući da smo se dobro na svojoj koži uvjerili da se ništa ne dobiva mukte na poklon, osim trojanskog konja, da se zaključiti da će gospođa Merkel i svi ostali, a naročito Vatikan, fakturu za HDZ-ovu reklamu ispostaviti nakon izbora ali ne HDZ-u i Sanaderu kao naručiocu, jer oni ne vole plaćat, mislim da ni kavu u kafiću ne plate nego je konobar upiše u bilježnicu i pošalje nekakvom državnom uredu, dakle, njima ne, nego - ZNA SE. Zna se ko plaća. MI. A kolika će bit faktura i koje će stavke sadržavati vjerojatno se dogovaralo po sistemu - ljudi smo, dogovorićemo se.
Tako ja to zamišljam.
Možda nisam u pravu. Možda sam paranoik.

Jedina inventivna i marketinški dobro osmišljena reklama, profesionalno promišljena, je ona - Jadranka Puž. Za razliku od one koju parodira, a koja je postigla upravo suprotan učinak od onog koji su naručioci očekivali, ova točno pogađa u cilj.
Bez namjere da favoriziram SDP, želim samo reći da su dobro promislili o udaru protivnika i pozvali pravog stratega da im uzvrati. I odnijeli pobjedu. U reklamiranju mislim.
Meni se sviđa.
Ali na mene te reklame nemaju apsolutno nikakav učinak. Ne znam imaju li na ikoga.
To me baš zanima.

A zanimljiva mi je i reakcija HDZ-a na ovu reklamu "To je nešto najstrašnije što se u kampanji dogodilo."
Mislim, jedini komentar na komentar bio bi: !?!?!??!?

Zašto mene, ili bilo kojeg birača u ovoj zemlji ne pitaju što je najstrašnije što se u kampanji dogodilo? Zašto nas ne pitaju, pa nama se obraćaju i za "naše dobro" žele djelovati. Kad bi se zaj...
Mi bismo im rekli da su najstrašnije njihove laži i obećanja. O djelima da ni ne govorim.

Maloprije sam pročitala kolumnu K. Fijačka i svidio mi se jedan njegov slogan. Kaže, da kad bi došlo do velike koalicije, zajedničkog nastupa, dvije velike stranke, njhov slogan trebao bi biti: ZAJEDNO SMO NEPODNOŠLJIVI.
Simpa, zar ne?


Post je objavljen 21.11.2007. u 14:30 sati.