Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malibratkarlo

Marketing

KOLUMNA ka LIBRAR: SPORT I MERCEDESI

U prošlom postu sam pisao da je novac nažalost povezan sa sportom i biznisom. Sada od sporta, izričito kažem, nije ostalo ni malo s.
Evo moje rječi su se ostvarile.
Nastojat ču biti kratak. Iako svi govore da je u utakmici Izraela i Rusije pobijedilo poštenje,nije baš tako. Zašto? Engleska firma ili tajkun , što je svejedno,odlućila je nagraditi strijelca pobjedničkog gola - autom mercedesom. Na iznenađenje mnogih pobijedio je Izrael i strijelac pobjedničkog gola dobit će mercedes.
Nagrađivati pobjedničku ekipu je isto tako nedozvoljeno, jer nije sportski. Igraći trebaju igrati za svoju ekipu svim srcem, jer jedino je to ispravno! Slušajući sinoć Radio Dalmaciju doznao sam da jedan tajkun iz Rusije za eventualnu pobjedu Hrvatske nad reprezentacijom Engleske nagrađuje vratara Stipu Pletikosu(koji igra u Rusiji) i još tri najbolja igrača Hrvatske mercedesom. TO JE NAŽALOST SUMRAK SPORTA; KAKO JE ON IZVORNO ZAMIŠLJEN.
O tempora o mores!
To je "pozitivno" mito. Doduše,to u zakonima nije taksativno navedeno, kao kazneno djelo, ,ali po mom mišljenju to je isto prekršaj, koji bi trebalo inkorporirati i sankcionirati u sve kaznene Zakonike svijeta.

Sport je definitivno eutaniziran idejom novca, koji je jedina valencija.To je tragedija.
Na sreču nagrađivanju pobjedničke ekipe od treče strane, van njihovog nacionalnog Saveza je kompromitirajuče u svakom slučaju.

Zabludnjeli sport se ne može vratiti u noramalu mercedesima, nego ljubavlju!

p.s.Mercedes je je štanjolska rijeć, koja označava marku vrlo finog automobila(po imenu Mercedes Daimler, kćerke izumitelja). To je istovremeno povezano s hebrejskim - Marija po nekima "opora", "trpka", a po trećima riječ potječe iz staroegitatskog i znaći "ona koju bog voli"

Post je objavljen 20.11.2007. u 20:25 sati.