Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antonioismyname

Marketing

Cvrči cvrči..cvrči..vruće je

Većina revolucionarnih svjetskih otkrića, koliko ja vidim, do čovjeka su došla sasvim slučajno. Svi geniji, u svim poljima od glazbe do znanosti imali su ili poneki fizički nedostatak ili su bili drogeraši ili pak pijanci. Isto kao što dužim životom na zemlji Bog ženama vraća vrijeme uzalud potrošeno na parkiranje, tako je, vjerujem, i njima naplatio konkretne falinge i greške u proizvodnji.

Tako sam ja danas, pukom slučajnošću, otkrio nešto za mene revolucionarno. Nije to ništa novo, veliki umovi s početka priče dokučili su to još prije dosta vremena. Danas sam kupio Spletke i čarolije. Dvomjesečnik, na stranicama Tiska klasificiran kao ženski, neodoljivog naslova i stranica vjerojatno napravljenih od recikliranog wc papira, pravi pravcati reality magazin. Povod kupovine trenutno nije bitan, a i ispalo bi da se branim što nikako ne želim.

U spomenutom časopisu, osim mnogo spletki, čarolije i nekoliko viceva kopiranih iz Dječjeg Kluba, u rubrici jeste li znali pronašao sam podatak koji me natjerao da proučim njegovu istinitost. Piše da je brojanjem cvrkuta cvrčka moguće odrediti trenutnu vanjsku temperaturu, po formuli 14 sekundi slušajte cvrčka i brojite koliko puta se oglasio, dodajte 38 i dobit ćete temperaturu u Farenheitima, od toga oduzmite 32 i pomnožite sa 5/9 pa ćete dobiti i temperaturu u celzijima.

Image Hosted by ImageShack.us

Eh, sad me zanima kako cvrčak cvrči kad je vani minus? Ja, takav kakav jesam, morao sam provjeriti. Istina je, ovako se ljeti temperatura može izmjeriti vrlo precizno. To je pobilo moju teoriju polarnih cvrčaka. Osim toga saznao sam i da se po oku mačke može odrediti koliko je sati, da vas komarac neće ugristi ukoliko prestanete disati (kak da spavam i ne dišem?), da paukova mreža iznad dječje koljevke štiti dijete od svih mogućih insekata i slična otkrića napušenih znanstvenika. Osim što sam naučio sve ovo, naučio sam i da sam krivo procjenio Spletke i čaroliju, košta 15 kuna, ne vrijedi ni 6.

Post je objavljen 20.11.2007. u 18:08 sati.