Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4animals

Marketing

Sterilizacija

Dakle! U subotu sam bila kod veta! Rea je dobila mirkočip (nisam bila nimalo happy), a oboje su dobile cijepiva! Naravno mama je prešla na sterilizaciju jer je Reici već oko godinu dana i uskoro će imati prvo tjeranje, a mojoj mami nikako nije želja da imamo malo Reiće (koji će uništiti cijelu košaricu, a ne samo jedan dio mad ). Dakle vetrinarka nam je rekla kako je više ne mogu sama voditi u šetnju jer će me napadati psi, kako je moramo čuvati i paziti, ali poznavajuči Reu, njen lavež, grebanje i odlučnost teško ćemo izdržati!

Ovako! Kod sterilizacije postoji jedan i jedini rizik, a to je anestezija i naravno kada se pas probudi osječa se užasno i u šoku je i to je normalno tako da budete spremni na to!
Kada je Bobika bila sterilizirana JA sam to podnjela užasno (osim što nečemo više imati malih Bobića lol) jer sam je cijele dane morala hranit i davat joj vodu, gledala sam je kako jadna mora spavat s onom maskom na glavi! Ma užas pravi. Ali onako sada kada je to moja Bobica mislim kao da se ništa nije ni dogodilo. Bit će mi jako tužno doči kući iz škole, a Rea me neće napast, zaprljat, izgrebat i sve to...Samo će me Bobika dočekati smješeći se i mahat će svojim repićem čekajuči da je podragam...
Sada sam vjerojatno neke ljude odgovrila od sterilizacije... Hehe

Pa ZAŠTO psa sterilizirati!?
U zadnje vrijeme se steriliziraju samo mješanci, a čistokrvni se naravno pare pa to donosi money i tako to, ali nebih dužila jer jednostavno sam zbunjena oko svega toga, oko tih uzgajivačnica, parenja i tih stvari!
Ali za početak u danjašnje vrijeme rijetko tko uzima mješance iz novina ili iz čega već. Prije im se kao smiluju na par dana pa ga uzmu s ulice za stalno (kao što je bilo samnom hihi).
A i ako nađete udomitelja trebate misliti da time što niste sterilizirali svoju kuju (ili mužijaka jer se i to može) da ste gotovo sigruno pridonjeli tome da još psića bude na ulici!
Možda ste VI zbrinuli te psiće i možda VI niste imali savjesti da ih pustite na ulici ili uspavate, ali moža NETKO drugi neće tako razmišljati!
I možda će čovijek kojemu VI date psiće nači udomitelja, ali možda TAJ udomitelj neće ni te nove psiće htijeti!

I također i psi (ne kuje) se mogu sterilizirati. Kada se kuja tjera oni idu do kuće gdje je ta kuja (to nas čeka) i samo čekaju trenutak da kujica izađe van. Imala sam oko 10 pasa, dan i noč pred kućom, a ako to bude i s Reom i ako ti psi nisu sterilizirani i ako Rea dobije mlade onda će ponovno biti kriv vlasnik tih mužijaka (ženka se može sterilizirati 3 tjedna poslije tjeranja) zato jer su pridonjeli tome da još malih psića budu na ulici - ne svjesno, ali JESU!

I Bobi i Bingo (uskoro i Rea) su sterilizirani, a ja se samo nadam da će vas ovaj post potaknuti na to da i vi možete pomoči te da vi možete biti zaslužni za to što će na ulicama biti manje pasa!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Post je objavljen 19.11.2007. u 19:27 sati.