Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akstu

Marketing

Vaginini monolozi na VOX-u

Sinoć je na televiziji VOX u emisiji 1 na 1 gostovao rektor Sveučilišta u Zadru, prof. Ante Uglešić. Kad sam čuo da će gostovati rektor, jedva sam čekao da ona počne. No kad sam odgledao cijeli sat emisije moram priznati da sam vrlo razočaran. O čemu se radi? Ja sam naivno mislio da će rektor u sinošnjoj emisiji dobiti priliku da kao novi na toj funkciji opiše u kratkim crtama što očekuje od svog mandata, u kakvom je stanju Sveučilište i što će učiniti da se ono poboljša. No, možda bi naš rektor i odgovorio na ta pitanja (vjerujem da bi, jer je ipak intelektualac, a ne šarlatan), da mu je ista voditelj emisije i postavio. Rektor Uglešić je u sinošnjoj emisiji dobio vrlo malenu minutažu za odgovore i to iz razloga što je ostatak vremena potrošio voditelj koji je uz svako svoje pitanje rektoru nadovezao i po jedan preduuugi monolog pun hvale i egoizma vezanog za njegov novinarski rad. Hvalio se kako je on kao novinar prije desetak godina pisao kako se treba otvoriti Sveučilište u Zadru i istovremeno rektoru i gledateljima gurao pod nos primjerak starih novima sa člankom o spomenutoj temi, pa ga je pitao što misli o tome da je neki diplomat zaposlio svoju kćer u ministarstvu, pa koliki je utjecaj Crkve na Sveučilište, zatim tko mu je zgodniji Ingrid Antičević-Marinović ili Kolinda Grabar-Kiratović i sl., uglavnom pitanja koja nemaju nikakve izravne veze sa rektorovom funkcijom, a ne daj bože studentima (naravno svako je pitanje legitimno, ali se zna zašto je rektor u emisiji i kakva ga se pitanja pitaju). U emisiji u kojoj je gostovao jedan rektor, gotovo da nisu ni spomenuti oni zbog kojih sveučilišta i fakulteti i postoje – studenti. Rektoru nisu postavljena pitanja o tome što misli o studentskom nezadovoljstvu, zašto se otvaraju novi odjeli, a menze i domovi ostaju isti, zatim dokad će studenti slušati predavanja u malim učionicama, do kada će u nedostatku knjiga učiti iz skripti i slična druga pitanja koja je mogao čuti samo da je došao do Sveučilišta i pitao bilo kojeg studenta (ali i profesora) što misli o našem faksu. Ma čak rektoru Uglešiću nije dao mogućnosti i da nahvali svoj rad.
Ne mogu vam opisati koliko sam razočaram tijekom spomenute emisije. I što je najsmješnije, ja sam se pokušao i uključiti u emisiju, kako bi postavio pitanje rektoru o studentima i općem funkcioniranju faksa i na taj način pokušao skrenuti emisiju u tome smjeru, ali zbog voditeljevih vagininih monologa nisam mogao doći do riječi, ali ne brinite se T-Mobile je naplatio moje čekanje.
I zaključak svega je da je sinošnja emisija, od koje sam puno očekivao, na kraju ispala jedno veliko ništa, kako za rektora, tako i za gledatelje. Bilo bi bolje da sam taj sat vremena potrošio na učenje za nadolazeći ispitni rok, nego ga na gledanje lošeg i beskorisnog programa.

Post je objavljen 19.11.2007. u 07:59 sati.