Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: JORDIN SPARKS


Jordin Sparks - Freeze.mp3
Debitantski album mlade Jordin Sparks najlakše je usporediti s onim Leone Lewis. Obje su naime pobjednice talent showa (Jordin u Americi, Leona u Velikoj Britaniji) iza sebe imaju cijelu mašineriju, djelomično su radile s istim producentima i spremne su debelo zakoračiti u glazbeni svijet svojim materijalima koji se eto slučajno pojavljuju u isto vrijeme u prodaji. Leona već slovi kao kandidatkinja za najbrže prodavani album u povijesti u Velikoj Britaniji. Samo u prvom danu prodala je preko 100 000 kopija albuma, a brojku koju treba doseći do kraja tjedna je 360 000. Taj rekord drže Arctic Monkeys sa svojim albumom Whatever People Say....
Pretpostavljam da Jordin ipak neće ostvariti toliki uspjeh u rodnoj joj zemlji, no sudeći prema najavnom singlu Tattoo, ali i naklonosti koju uživa kod publike, trebala bi proći relativno dobro. S komercijalne strane.
S one kvalitativne, album je malo zakazao. Ne u tolikoj mjeri kao onaj Leone Lewis, no i ovdje se ne moguće oteti dojmu da se radi o projektu koji se morao zgotoviti jer je singl poletio prema vrhu Billboardove ljestvice singlova, a Božić je pred vratima. Ona nijansa koja ga razlikuje od albuma Spirit upravo je ono malo više duše uneseno u album. U tom pogledu, pobjeda je na strani Jordin Sparks.
Između ostalih, na albumu se kao suradnici pojavljuju Stargate, The Underdogs, te Bloodshy & Avant, a u prodaji će biti od sutra.
OCJENA: 3+

Post je objavljen 18.11.2007. u 17:57 sati.