Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imaginaryevil

Marketing

Even in death

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Chris je obukla široku majicu i izlizane farmerke. Zavalila se u fotelju u namjeri da napiše zadatak koji je dobila na prvom satu. U ruke je uzela debeli uđbenik i taman ga je htjela otvoriti kada je u sobu utrčala Lexy, pritom oborivši kutije koje su stajale pored vrata.
-Chris! Zovu te u kupatilo. Odmah
Chris je zakolutala očima, ali nije imala izbora. Ustala je iz naslonjača pridržavajući se rukama za strane fotelje. Slijedila je Lexy do drugog sprata i polako su ušle u kupatilo. Tamo su na podu sjedili Tom, Lujiza i Ryan.
-I? Gdje gori?
-Došli smo na ideju. Prijavit ćemo se za Slytherinski bend.
-Molim? Otkuda to? Ko to?-upita ona
-Ja, ti, Lexy i Ryan.
-A Tom?
-Neće. Pokušala sam. A uostalom znaš kakav je njegov muzički talenat. Slušaj. Ja sam vokal, Lexy i Ryan sviraju gitaru, a ti bubnjeve. Logično naravno. Samo još pjesme i ime.
-Ja imam jednu pjesmu. Samo još da je uvježbamo za dva sata.-reče Ryan
-Mi smo zajedno. Even in death.-reče Lexy
-Even in death. To je to. Ime za bend. Even in death.-skoči Chris
-Me like it-dodade Lujiza
-Onda narode, na uvježbavanje pjesme!-reče Ryan dižući ruku u zrak.


-I ljudi moji! Došao je taj trenutak. Audicija za novi Slytherinski bend. Prvi su: The blondies!
Zaorio se pljesak kroz salu. Na binu su izašle Paris, Hallie i Marie. Sve tri plave i u rozim kratkim suknjama. Christina je dobila nagli poriv da skoči na binu i sve tri zapali. Očigledno su taj poriv imali i Lexy i Lujiza. Muzika se prorila društvenom i Paris je pustila svoj glas. Pjevala je o slijepim zvijezdama, šetnjama po plaži i drugim Barbie glupostima. Koreografija je očigledno vježbana mjesecima, a muškarcima je dah zastajao svaki put kada su zamahnule....stražnjicama. Savršenim, utegnutim stražnjicama. Paris je bila san svakog muškarca Hogwartsa. Ali to nije bilo zbog dobrog srca. Sišle su sa bine praćene pljeskom, mada je pjesma bila...malo rečeno sranje. Paris je prišla mom bratu i strastveno ga poljubila. Christini se stomak okrenuo i dobila je poriv na povraćanje. Njen brat je inače bio glavni frajer u raji i mamio je uzdahe cura. On i Paris su bili savršen par. Najsavršeniji odvratni par na svijetu. Ali Antonio se nemože dugo zadržati na jednoj curi, tako da će Paris uskoro patiti. Christinine usne su se oblikovale u blagi smiješak.
-A sada jedni i jedini. Even in death.
To joj je bio znak da se popne na binu. Sjela je za bubnjeve, uzela palice i svečano je udarila po bubnjevima. Lujizin glas se zaorio društvenom, a Ryan i Lexy su zasvirali na gitarama. Bilo je savršeno. Ne ružičasto savršeno nego mračno, magično, baš onako kako savršeno i treba da bude. Odsvirali su zadnje taktove pjesme i sišli su sa bine. U Parisinim očima se vidjela mržnja. Ali nju nije bilo briga. Samo se nasmijala i sjela u čošak društvene, tamo gdje ih je Tom čekao. Pogledali su nastup još dva benda. Ryan je izašao na binu i rekao:
-Sada glasujte. Imate tačno pet minuta. Sve glasove ubacite u kutiju koja se nalazi na sredini društvene. Hvala.
Svi su počeli ispisivati imena bendova, pokušavajući sakriti papir da ga niko nevidi. Pet minuta je prolazilo sporo. Presporo. Ryan je prišao kutiji, prislonio štapić i progovorio neke riječi. Iz kutije je izašao papir, on ga uze, pope se na binu i glasno reče:
-Pobjednik natjecanja i novi Slytherinski bend je Even in death, koji je pobijedio The Blondies sa samo jednim glasom. Sada izvolite i odsvirate nam neku dobru pjesmu.

P.s. Post je kratak jer mi je inspriracija došla i otišla. A i dobila sam napad bijesa pa sada idem da palim slike od Paris Hilton.
Likove sređujem dodala sam slike od Ryana i Paris, moram da dodam i opis.

Post je objavljen 18.11.2007. u 13:36 sati.