Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Berislav Rončević, sabrana (ne)djela

Današnji tekst preuzet je s bloga 012station.bloger.hr i na neki način uklapa se u obilježavanje 16 godina od pada Vukovara. Iako je Vukovar tada pao, HV je bitkom za Vukovar slomila JNA i sve velikosrpske planove. A danas...

Prije nego što se vratimo našoj priči o svemiru, red je da rezimiramo sve ono o čemu se ovdje i ondje divanilo više od godinu dana, a tiče se konkretno najgoreg ministra obrane u cjelokupnoj hr-povijesti, na čast i slavu iste takve Sanderove vlade. Na probleme sustava i kao posljedicu, odljeva najskupljih kadrova, sam počeo ukazivati davno prije dolaska u ovu blogosferu. Pričao sam vam da je situacija kritična i samo što ne pukne. Govorio sam vam stalno kako nam čupaju krila na živo, te da nam je stanje obrane defacto bilo bolje 1991. A onda se dogodila helikopterska nesreća u Vukovaru.

Odmah sam ukazao, da su njene teške posljedice uzrokovane nedostatkom temeljne letačke opreme, ukazivao sam na nedostatak osiguranja helikoptera, te demantirao Ronjine laži kako ima kaciga i da tehnika nije kriva. Što se zaista dogodilo saznao sam relativno brzo, tako da sam morao ustati u obranu čovjeka koji se nije mogao sam braniti. Ukazao sam na gorući problem nabave i mafiju u Morhu, koja operira kroz Zagijevu ostavštinu u obliku RH Alana. Direktno sam optužio Rončevića za to i najavio kako će se kompletna istraga ove helikopterske nesreće na kraju zataškati. Ovih dana je helikopter odguran u ćošak ZTZ-a, glavni inspektor OSRH je još tijekom ljeta dobio pedalu, a na njegovo mjesto je postavljen poznati HDZ-ov poslušnik. Pričao sam pritom kako i zašto je otjeran "naš" najbolji stručnjak za helikoptere, što je svoju novinarsku priču dočekalo tek ovih dana.

U međuvremenu sam javnosti otkrio da nam Ronjo, osim pilota, "ubija" jedinu podmornicu i zadnje ronioce-diverzante HRM-a. Nakon toga smo doživjeli Kornatsku tragediju, za čije strašne posljedice je najzaslužniji bio elitni Sanaderov dvojac Lolek i Bolek. Dok je nacija tugovala, Ronjo nije spavao, već je nastavio svoj destruktivni pohod kako bi nas pod svaku cijenu ugurao u NATO-u. Nakon toga su, njegovi pričmarnici iz službe za odnošaje, pokušali malo zamutiti vodu oko istrage Kornata, ali zkgf je bio spreman. U međuvremenu najskuplji kadrovi su nam i dalje odlazili iz MORH-a, a što je Ronjo uspio ipak ponešto smanjiti sa prljavim stranačkim vezama.

U međuvremenu zahvaljujući drugima, javnost je doznala i istinu o trostrukom zračnom asu kojeg je Ronjo postavio da čelo HRZ-a, ali i o čudnim transportima vojne tehnike na civilnim kamionima preko vikenda. I onda taman kad čovjek pomisli da je kraj i da ne može napraviti ništa gore, Ronjo nadmaši sam sebe i deset dana pred kraj mandata, jednim potpisom sprži 62 milijuna dolara ovog napaćenog naroda.

Nadam se da mu je sada stvarno došao kraj i da se tijekom sljedećih tjedan dana neće ponoviti nekakav Duboki jarak, ko kad su njegovi stranački prethodnici prepuštali skladišta MORH-a koaliciji. Zato Ronjo sad malo stani jer dosta si napravio. A to je samo dio onoga na što sam naletio. O rasprodaji vojnih objekata, dok nam vojnici žive ko postanari, bolje da ne pričam. Zato duboko udahni i lijepo počni pakirati kofere. Tvoje šume te čekaju...


Post je objavljen 18.11.2007. u 13:17 sati.