Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Boje su u nama

U posvemašnjem sivilu koje nas okružuje ovih dana, sivilu koje jedino prestaje s prvim mrakom, kad nas za divno čudo preplave još tamnije boje, gotovo da i nemam prikladnih motiva za "škljocanje". Bliži se onaj period godine kada u mraku odlaziš i u istom crnom mraku se vraćaš s posla. Jedina utjeha nam preostaje u blještavilu svijetlećih reklama i u neobaveznoj šetnji našim omiljenim shopping centrima.

Ali, na svu sreću nije sve izgubljeno. Ima raznih terapija koje će nam dati snage i energije pomoću kojih ćemo izvojevati pobjedu nad sivilom i crnilom.
Jedna od dobrih terapija je recimo, cijelodnevni boravak u berbi maslina. Okruženi mirisima i toplinom najplemenitije biljke u ovom dijelu svemira, najbolje se zaboravljaju svakodnevne brige koje nas muče.





Još jedna terapija koja nam može biti od velike pomoći u ovo doba godine je terapija - bojama.
Terapija bojom danas se primjenjuje u alternativnoj medicini za liječenje duhovnih, mentalnih, emotivnih i fizickih tegoba. Boje imaju izuzetan uticaj na naše raspoloženje, maštu i osjećaje. Priroda nam je na svu sreću dala širok spektar boja i nijansi, pa po onoj sto ljudi - sto ćudi, svatko od nas može naći "svoju" boju.





Terapija bojama provodimo tako da naše tijelo ili samo jedan dio doslovno osvjetljavamo s jednom ili s nekoliko boja. Na primjer, dobro će nam doći crveni šal ako imamo problema s kralježnicom, ako smo loše volje, idealna boja za našu "obleku" je narančasta, žuta eliminira probavne probleme, a zelena srčane smetnje i oscilacije u tijelu. Plava boja izvrsno liječi migrenu, pa je dovoljno oko glave vezati plavu vrpcu. Uz ljubičastu boju, najbolje je meditirati.


O svim mogućnostima kromo ili kolorterapije, detaljno se možete raspitati na našoj predragoj mreži svih mreža, obližnjoj trafici ili pak vašem omiljenom frizerskom salonu.

Što se mene tiče, dovoljnu dozu kolorterapije, mogu meni, a nadam se i vama, dati i neke od današnjih sličica. Od silne trke po stalno novim i novim izletima, neke slikice nezasluženo ostaju na klupi za pričuve. Stoga ih danas ubacujem u prvu postavu.








Post je objavljen 17.11.2007. u 18:16 sati.