Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hermionagrangerrr

Marketing

Zanimljivosti...

Harry Potter i red feniksa


Image and video hosting by TinyPic

Harry potteru, napravljenom prema radnji iz knjige Harry Potter i Red Feniksa, koju je napisala Joane K. Rowling. U petom dijelu filma Harry se jedne noći suočava sa dva dementora koja napadnu njega i njegovog rođaka Dudleya. Zbog toga dobiva pismo u kojem piše da je izbačen iz škole zbog neprimjerene upotrebe magije, ali Dumbledore uspjeva da ga samo suspenduju do saslušanja u MInistarstvu. U međuvremenu Harry odlazi na Grimauldov Trg 12 i saznaje za Red Feniksa. Na saslušanju Čarobnjački sud mu ne vjeruje da su ga napali dementori, ali Dumbledore ga uspjeva izvući. U čarobnjačkom svijetu Harryju i Dumbledoreu niko ne vjeruje da se Voldemort vratio. Nova nastavnica Odbrane od Mračnih Sila, Dolores Umbridge, dobija ulogu velike inkvizitorice Hogwartsa, te kasnije mijenja Dumbledorea na mjestu direktora škole. Harry osniva DA (Dumbledoreovu Armiju) gdje ući svoje prijatelje čarolijama i urocima koje bi im mogle biti potrebne u stvarnom životu. Harry jedne dan dobija viziju kako Voldemort mući Siriusa u Ministarstvu te mu leti u pomoć sa svojim prijateljima Nevilleom, Ronom, Hermionom i Lunom. Kada tamo stignu saznaju da je to klopka te da je Voldemort poslao smrtonoše da ih sačekaju, da Harry uzme proročanstvo i da mu ga onda oni ukradu i odnesu Voldemortu. U pomoć Harryju dolazi Red, te Sirius gine u borbi sa Bellatrix Lestrange. Nakon toga u Ministarstvo stiže i Voldemort. On se sukobi sa Dumbledoreom, ali ne uspjeva pobjediti Dumbledorea. Stiže i ministar magije nakon čega Voldemort bježi.

J.K ROWLING


Image and video hosting by TinyPic

Ideja o Harry Potteru sinula je J.K.Rowling na putovanju vozom iz Manchestera u London. Kako kod sebe nije imala olovku ni papir, te stoga nije mogla zapisati svoje misli, četiri sata putovanja provela je razmišljajući o harryju Potteru i svijetu u kojem živi. Do sada je prodato više od 250 miliona primjeraka knjige Harry Potter i Kamen Mudraca, a njeni romani su prevedeni na 62 jezika, ukljućujući latinski i starogrčki.

OGLEDALO ŽELJA:



U romanu Harry Potter i Kamen Mudraca Harry nalazi Ogledalo Želja, u kojem ugleda sebe okruženog svojom porodicom. Ako se unatrag pročita natpis koji piše na ogledalu, otkriva se poruka: Ne pokazujem ti lice, već najdublje želje tvoga srca.


Otkriče Dumbledore je gey!!!!!!

Image and video hosting by TinyPic


Otkriće autorice izazvalo je višeminutni pljesak i vikanje među okupljenim obožavateljima

Autorica svjetskog bestsellera Harrya Pottera, J. K. Rowling, otkrila je sinoć na predstavljanju sedme knjige o malom čarobnjaku u njujorškom Carnegie Hallu kako je lik iz romana Albus Dumbeldore gay, javlja News Week.

Na predstavljanju sedme i posljednje knjige o Harryu Potteru autorica J. K. Rowling čitala je odlomke iz knjige. Na pitanje jednog od obožavatelja da li je upravitelj slavne Škole vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts, Albus Dumbledore, ikad bio zaljubljen, Rowlingova se nasmijala i ispalila: 'Dumbledore je gay'.

Dodala je kako je u njenom umu Dumbledore imao neuzvraćenu ljubavnu aferu sa Gellertom Grindelwaldom, Voldemortovim prethodnikom koji se pojavljuje u sedmoj knjizi.

Nakon nekoliko minuta vike i pljeska zaprepaštenih obožavatelja Rowlingova je dodala kako bi to i ranije podijelila sa njima da je znala kako će ih taj podatak tako razveseliti.

Na pitanje da li se div Hagrid ikada ženio, autorica je odgovorila: 'Nažalost, ne.' Imao je flert no, odabranici njegovog srca nije bio dovoljno profinjen.

Obožavatelji u Carnegie Hallu negodovali su nad takvom sudbinom njihovog junaka. Rawlingova im je odgovrila kako ga barem nije ubila.



Post je objavljen 16.11.2007. u 12:30 sati.