Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

8. MORE I 38. KRAF

Sutra započinje Osmi međunarodni festival podmorske i nadmorske fotografije i filma «More» kao i 38. kvarnerska revija amaterskoga filma «Kraf» u izložbenom prostoru i dvorani Filodrammatice. Program festivala i revije predstavila je tajnica kino-video kluba Liburnija-film, Andrea Gnjato Matkovića, koji je i organitazor tih dviju manifesatcija.
Svečanost otvorenja bit će sutra u 19 sati kada će se u dvorani Filodrammatica postaviti nagrađene fotografije, a nakon toga slijedi prva projekcija filmova u službenoj konkurenciji. Na reviju je pristiglo oko 68 filmova, a od toga ih je 22 u službenoj konkurenciji. Grand prix je osvojio «Vodeni čekić», autora Rasima Karalića i Kadira Plećana, u produkciji Video studija Delnice dok je prvu nagradu osvojio film «Zagreb, rano jutro 8. marta 2004.» autora Željka Radivoja, u produkciji Zagreb – SF i Hrvatskoga filmskoga saveza.
Što se tiče fotografije, prvu nagradu u kategoriji nadmorske, crno-bijele fotogarfije osvojila je Carmela Žmirić za fotografiju «X galeb», a u kategoriji nadmorska, color, Marin Tomulić za fotografiju «Oproštaj».
Ono što će se sigurno svidjeti svim posjetiteljima i natjecateljima jest da će se 24. studenoga, u dvorani Filodrammatice prezentirati knjiga «Iz morskih dubina» autora Damira Mušina, s Oceanografskoga instituta u Dubrovniku, koja je svojevrsan vodič roniocima-početnicima ne bi li upoznali sva živa bića Jadrana u prirodnom ambijentu.
Svečanost dodjele nagrada autorima festivala 38. KRAF-a i 8. Mora održat će se u maloj dvorani Filodrammatice, 24. studenoga, u 21.30 sati.
Manifestacije su podržali Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija u Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
Čestitamo kino- video klubu Liburnija-film na organizaciji makar je prema riječima tajnice Matković priliv filmova nešto slabiji nego prethodnih godina.
I ne zaboravite, ulaz na sve projekcije je besplatan.

BY THE WAY, čestitke našoj Carmeli na pobjedi. BRAVO.


Post je objavljen 16.11.2007. u 12:17 sati.