Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supertajni

Marketing

Tri prsta i Rade Leskovac


Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Do sada meni nepoznati Rade Leskovac digao je pravu buru protesta svojim predizbornim plakatima na kojima je naslikan kako pokazuje tri prsta. Samo po sebi to ne bi bilo ništa strašno da Rade Leskovac nije u jučerašnjem razgovoru s Mirjanom Hrgom sasvim jasno dao na znanje da su to četnička tri prsta i da on ustavni poredak ove zemlje ne priznaje ili u najboljem slučaju ignorira.

Situacija u Vukovaru i uopće u Podunavlju nije dobra. Srbi sve više dižu političke glave (potpomognuti „sredstvima sa strane“) uvjereni da mogu ishod rata promijeniti u miru. Provokacije Srba (čak i djece) su svakodnevnica u vukovarskim školama, uredima, trgovinama, kafićima itd.

I sad nam je trebao još Rade Leskovac. Pokazuje nam tri prsta. Ta tri prsta su znak pobunjenih krajinskih Srba iz 1990/91. Sa ta tri prsta oni su nam naviještali rat, prijetili nam, ubijali i mučili zarobljenike. Pod ta tri prsta marširali su, pjevajući četnićke pjesme na hrvatske gradove i sela i uništavali ih.

I sad mi to glupavo trpimo misleći da je i to dio demokracije. E PA NIJE!!

Zato predlažem da se zakonski zabrani u Hrvatskoj (kao što su u Njemačkoj strogo zabranjeni nacistički simboli) isticanje bilo kakvih četničkih simbola. Da se zabrani i verbalno prikazivanje Domovinskog rata, ZNG-a, HV-a i svih nas koji smo se borili za slobodnu Hrvatsku kao zločince, okupatore i agresore(kao što je zabranjeno u Njemačkoj i Austriji negirati postojanje logora smrti). Da ne može bilo koji Srbin, pod izgovorom predizborne kampanje vrijeđati Hrvate. Da službeni list Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj „Pravoslavlje“, više ne može pisati i dan danas sasvim javno kako su hrvatski gradovi u stvari srpski („Dubrovnik je najveća srpska luka“). To sve treba zakonski regulirati i staviti znak zabrane onima koji žive u prošlosti.

A Rade Leskovac ima sreću što se nalazi u kulturnoj zemlji među kulturnim narodom. Jer inače, mogao bi on i ostati bez ta svoja tri prsta.


Post je objavljen 16.11.2007. u 07:39 sati.