Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nihonkichigai

Marketing

Anime i zeleni

Image Hosted by ImageShack.us

gore,Koji Yamamura

Animirani Made in Japan

* ANIMAFEST,ZAGREB,13. - 17.studeni 2007.

U programima festivala nalaze se dva japanska anime filma:

Putovanje kroz vrijeme

Mamoru Hosoda, Japan, 2006, 100', 35 mm

Originalni naslov: Toki wo kakeru shoujo
Tehnika: 2D/3D animacija, crtež na papiru
Režija: Mamoru Hosoda
Scenarij: Satoko Okudera
Umjetnički direktor: Nizou Yamamoto
Dizajn: Yoshiyuki Sadamoto
Animacija: Hiroyuki Aoyama, Madhouse Ltd.
Montaža: Shigeru Nishiyama
Glazba: Kiyoshi Yoshida
Zvuk: Shizuo Kurahashi
Producenti: Tsuguhiko Kadokawa, Jungo Maruta, Shinichiro Inoue
Produkcija: Madhouse, Kadokawa Pictures Inc.
Distribucija: Kaze S.A.S.

Kada sedamnaestogodišnja Makoto Konno stekne sposobnost da doslovno unatrag "skače" kroz vrijeme, smjesta počne popravljati svoje ocjene i sprečavati osobne nezgode. Međutim ubrzo shvaća da mijenjanje prošlosti nije tako jednostavno kako se čini pa će se na kraju morati osloniti na svoje nove moći kako bi stvorila budućnost za sebe i svoje prijatelje. Prema noveli Yasutake Tsutsuia.

Mamoru Hosoda je rođen 1967. godine u Toyami. Godine 1991. pridružio se produkcijskoj kući Toei Eiga (Toei animacija), gdje je počeo raditi na TV-serijama i dugometražnim filmovima. Nakon što ih je 2005. napustio, kratko vrijeme surađuje sa studiom Ghibli, ali ubrzo odlazi i počinje nove projekte pridruživši se umjetnicima u studiju Madhouse koji surađuje sa Satoshiem Konom, Naokiem Urasawom i Yasuhirom Nightowom.


Midori

Hiroshi Harada, Japan, 1992, 52', Beta SP

Originalni naslov: Shoujo tsubaki
Režija, animacija, producent: Hiroshi Harada
Umjetnički direktor: Katsufumi Haryu
Snimatelj: Nobuyuki Sugaya
Montaža: Toshiharu Ogata
Glazba: J. A. Seazer
Produkcija: Kiryukan

Tokio sredinom 50-ih. Nakon što mlada prodavačica cvijeća Midori izgubi oba roditelja pridružuje se putujućem cirkusu. Tamo je zlostavljaju i iskorištavaju sve dok se jednoga dana ne pojavi zagonetni mađioničar koji joj daje nade za bolju budućnost… Film "Midori" kultni je film zabranjen u Japanu, nastao prema mangi "Mr. Arashi's Amazing Freak Show" Suehira Marua. Svaki je crtež u filmu nacrtao Harada, zbog čega mu je trebalo pet godina da ga dovrši.

Hiroshi Harada je rođen 1962. godine. Sa 14 godina je počeo snimati 8 mm animirane filmove. Na njega je utjecao nezavisni filmski pokret Dokuritus Eiga Undo, a studirao je i teoriju režije Satsua Yamamota. Godine 1983. napravio je televizijski animirani film s japanskim veteranom animiranog filma Yasujiem Moriem. Nastavio je s radom u avangardnom pokretu, spajajući slike, glazbu, marionete i ples. Njegov animirani film "Death Lullaby" ('85), koji tematizira školsko nasilje, prikazivan je na mnogim svjetskim festivalima.

* crotaku, anime fansite

Post je objavljen 15.11.2007. u 23:35 sati.