Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nirvanastyle

Marketing

12 godina bez Kurt Donalda :(

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kurt Donald Cobain rođen je 20.veljače 1967 . u gradiću Hoquaimu u američkoj državi Washingtonu.Ubrzo se njegova obitelj , mama Wendy i tata Donald , preselili u Aberdeen, zaostali i depresivni gradić na sjeverozapadu Sjedinjenih Država , u blizini Seattlea.

-Djetinjstvo mu je bilo sretno do osme godine , a onda su počele nesuglasice između njegovih roditelja . Noćima je sjedio na svome krevetu i slušao kako se mama i tata svađaju. "Mrzim mamu.Mrzim tatu.Tata mrzi mamu.Mama mrzi tatu.Zbog toga jednostavno moraš biti tužan " , napisao je u jednoj pjesmi iz tog vremena.

- Roditelji su mu se na kraju razveli i Kurt je živio na različitim mjestima - kod djeda i bake , kod mame , kod tate , kod prijatelja ,a neko je vrijeme bio i beskućnik .

- U srednjoj školi upoznao je Chrisa Novoselica , s kojim ga je povezala ljubav prema glazbi , osobito prema punku .Zajedno su osnovali prvi bend , Stiff Woodies , u kojem je Kurt svirao bubnjeve.

- Ime grupe mijenjalo se je nekoliko puta , sve dok 1989. Kurt nije smislio ono pravo - Nirvana.Sinulo mu je to pošto je na televiziji gledao dokumentarac o budizmu ( nirvana - blaženstvo )

- U lipnju 1989 . Nirvana je snimila prvi album "Bleach". Na njemu je i pjesma " Abaut a girl ",posvećeno Kurtovoj prvoj velikoj ljubavi , Tracy Merander.

- Dvije godine poslije, 1991., dotadašnjeg bubnjara Chada Chaninga zamjenjuje Dave Grohl , a Nirvana snima legendarni album "Nevermind". Pjesma "Smells Like Teen Spirit " s tog albuma uskoro dospijeva na prvo mjesto top ljestvica i Kurt , Chris i Dave postaju velike zvijezde.

- To je vrijeme možda bilo najsretnije u Kurtovu životu.Glazba ga je ispunjavala , a upoznao je i svoju srodnu dušu - Courtney Love.Njih dvoje bili su istodobno i slični i potpuno različiti.Ona je bila problematična , divlja i neprilagođena osoba i neki vjeruju da je prečesto iskorištavala njegovu osjećajnost.Vjenčali su se 24.veljače 1992., a u kolovozu se rodila njihova kći Francis Bean.

- Iako je tvrdio da ga je rođenje Francis promijenilo i da želi postati odgovoran otac, Kurt ipak nije uspio pobijediti unutarnje demone koji su ga razarali.Mučile su ga teške depresije i strašni bolovi u želucu , a ovisnost o heroinu samo je pogoršavala njegovo stanje.

- Kurtovo mrtvo tijelo pronađeno je u rano jutro 8.travnja 1994., na podu njegove luksuzne kuće u Seattleu.Samoubojstvo sačmaricom , glasilo je službeno izvješće.
Kurt je iza sebe ostavio oproštajno pismo , prekrasnu kćer , stotine divnih pjesama i miljune više nego NAS njegovih vjernih fanova koji ga nikad nećemo zaboraviti...

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 15.11.2007. u 14:22 sati.