Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tupatup

Marketing

Bezuvjetna ljubav – II dio

Još malo razrade.

Ajmo krenuti odozada.
Vidim da se mota oko mene, vidim da me hoće dirati, ljubit, vidim da hoće moju blizinu. Zašto? Jer ima osječaje prema meni. Zašto? Što mu ih stvara, moja pažnja? Ujedno, no moja pažnja koju mu dajem je zbog MOG osječaja ljubavi prema njemu, a ne zato jer mi je on dao svoju... pa ajmo onda... ti meni malo pa ću ja tebi, pa sad si ti na redu ja sam već 3 puta dala, a ti meni 1, ne brojimo mu/joj. Zašto onda ako mu dajem svoju pažnju jer je on meni zašto mu onda ne brojim, zašto si onda ne brojimo? Ako je to bit ljubavi - daješ jer si dobio, mislim da je ipak samo uzajamno povezano. Mi možemo samo osjetiti njegovu odsutnost i promjene u ponašanju da nam više ne daje svoju ljubav na svoj način i znat ćemo da se nešto događa s njim, da se udaljava od nas da mu se nešto događa. A ako idemo od svojih uvjeta onda ćemo stalno biti prazni i stalno će nas trebati puniti i stalno ćemo tražiti. Gledajući na ljubav kao nešto što nam se daje jer se želi dati, ali prvenstveno kao nešto što imamo, kao nešto što osječamo i zato dajemo, dolazimo do toga da nam partner ne treba dati na naš način svoju ljubav. I s time se isprepličemo, dobivamo i imamo slobodu, ugodnu i jednostavnu vezu, punu ljubavi i pažnje. Znači mora postojati interakcija, ako je nema to znači da nas ne voli i prekinut će s nama, ali mi nečemo plakati dugo za njim jer nismo ovisni o njemu jer na ljubav gledamo kao nešto što nam netko ŽELI dati, a ne da nam je MORA dati. Dajem ju jer ga volim ono što jest, odnosno zbog primarnih mojih stvari koje su me i privukle k njemu. Znači privukao me zbog nekih osobina koje ima, a koje me privlače kod ljudi s kojima mogu biti partner.

Osoba koja mene privuče je osoba s kojom mogu razgovarati o raznim temama, da ima svoj stav i razmišljanja, da je opuštena i humoristična, a ostalo, da mi želi pomoći i želi dobro proizlazi iz veze kada si s nekim u vezi, odnosno njegove/njene ljubavi prema meni. Čim osoba ima svoj stav i razmišljanja biti će drugačiji od nas. Jer ima svoje životno iskustvo koje ga je uvjetovalo, odredilo daljnju osobnost.

Ja sam jako fleksibilna po pitanju mojih vrijednosti. Od dogovora sam i kompromisa jer znam da od druge osobe ne mogu očekivati neke moje poglede. Jer znam da neću moči naći kompletno zrelu osobu ili osobu koja je savršena u svojoj osobnosti i ponašanju jer svi mi imamo da radimo još jako puno na sebi i kroz cijeli život, uključujući mene naravno, što ne trebam niti spominjati. S toga s obzirom da znam da jako mali broj osoba zna davati bezuvjetnu ljubav primjenjujem pravilo uvjetna ljubav, ali ne kod sebe ja dajem bezuvjetnu ljubav, ali prihvačam uvjetnu ljubav partnera i dajem se partneru kako njemu treba kako bi ga ispunila.

Sve više shvaćam što je to bezuvjetna ljubav i uviđam svoje greške koje sam imala u razmišljanju, a s ime i u ponašanju, i još nešto znam.... znam da ću dalje znati voljeti i to na pravi način.


Post je objavljen 15.11.2007. u 13:47 sati.