Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demijan

Marketing

Cijepljenje



Obavili smo i to, jučer, uz prethodno savjetovanje (mama i tata), dali muljati i reči da ide samo na pregled ili mu stvarno objasniti da se to mora. Sreća, pa je ovo zadnja u ovoj predškolskoj dobi, slijedeće cijepljenje će biti pri upisu u školu.

No, dobro da se vratimo na temu. I tako, pokupimo ga iz vrtića, dođemo doma, i ... krećemo-zaključak je da ga do sada nismo muljali i da nema smisla sad početi. Krenem ja ljepo polako objašnjavati kud idemo nakon što se najede... Naravno, krenulo je cviljenje i urlanje i krokodilske suze. Obečali smo mu nagradu, al kinder jaja (koja inaće uvijek pale) ovaj put nisu bila učinkovita. Zato se tata dosjetio i rekao da će ga dočekati iznenađenje kad se vratimo. Daklem, to se moralo napraviti, htio on ili ne iči, nazvala sam i pitala sestru kad da dođemo i gdje će dobiti pikicu-da ga pripremim. Gužve nije bilo, zapravo nije bilo nikoga, tako da smo odmah bili na redu, usput se i izmjerili i izvagali!
Veliki je naš dečec 107cm, i težak 17 kg! Nije loše 3,5 godišnjaka , doktor Mišo pregledao mu je i grlo i uho (nedavno je imao nekakav mjehurić na bubnjiću koji je jako bolio, ali nikakvih tragova tome nema više-prošlo!), i sve pet!

Nema suza, samo tu i tamo promrmlja kako nebi on pikicu... Sve smo se dogovorili, objasnila sam mu da će samo malo piknuti sa jaaaaako malom pikicom. Mogao je i birati dali hoće u nogicu ili guzu, i sam je izabrao guzu.


Ostalo je prošlo jako brzo, samo je tu i tamo koja suzica kapnula do doma, i tiha rečenica "mama, boli me..".
I danas ujutro je još uvijek aktualna točkica koja ga boli (točkica od pikice). Prošlo je sve u svemu super, ja sam jako zadovoljna s njime. Nije imao temperaturu, nije bilo ništa upaljeno niti natečeno, a on je za nagradu dobio dokumentarac o dinosaurima na DVD-u
i kinder jaje Spidermana u kojem je bilo nekakvo grozno crno čudovište! rolleyes

On je bio zadovoljan nagradom, i zna da mu ne muljamo kad nešto treba obaviti. To mi je drago.

Eto, još jedno cijepljenje je prošlo i nadam se da nećemo tako skoro vidjeti doktora zbog bolesti, već samo radi tatih svirki kad svi čagaju-uključujući i Zvrkovog pedijatra sa ženom!








Post je objavljen 15.11.2007. u 07:09 sati.