Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gollynbossy

Marketing

I imati i biti

Draghi Nashi,
Drago nan je da nas razumite u našon boli i našoj povezanosti s Robom. Odijelo ne čini Daleke, ali im svakako začinja život. Ni Nam baš svaki komad u ormaru jednako važan, ali svi su Nam oni u jednem trenutku bili u Top 5. A kad nam stvari nestanu u fazi Top 5, e to nam je posebno teško. Npr. još se sjećamo jedne plave košuje koja je nestala na jednem tulumu u Tulumari na Cvjetnome jednog travnja krajem '90-tih. Neprežaljeni su i oćali koje smo izgubili u Dubrovniku u polovinom 5. miseca 2002. O Kapotu da i ne govorimo.

Naravno svaki komad je imao i još ima priču i značenje. Ali, ne slažemo se s Vama. U muzeju i muzeologiji ni sve u značenju. Bitan je i predmet. Njegove fizičke karakteristike. Dužina, širina, visina, težina. Protežnost. Odnos prostora i volumena. Kontrast. Kompozicija. Tekstura. Itd. Nematerijalna baština ima samo značenje. A, nama je teško radi naše robe koja je prešla u mitove i legende. Kad bi značenje bilo dovoljno onda bi za Kunsthistorisches Museum u Beču bilo svejedno je li ima Cellinijevu Soljenku ili ne. Munchov muzej i Krik da i ne spominjemo.
Ista stvar je i u našem Ormaru. Iako Kapot imamo zabilježen u sekundarnoj dokumentaciji tj. na fotografijama to ni dovoljno. Fali On. I nijedan drugi bili nas ne zanima. Zato ćemo u Grazu gledat druge stvari. Kultne majice, naprimjer. Gaće s visokim strukom. Možda i koju zanimljivu vestu.

Naravno, zazvat ćemo aerodrom i ured Izgubljeno-nađeno još koji put.

Što se tiče dileme Imati ili biti, mislimo da treba i jedno i drugo. Bez Imati ne možemo Biti. Moramo Imat zrak, vodu i hranu da bi Bili. Moramo Imat krov nad glavom i toplo ruho u zimske dane da bi Bili na proljeće. Dilema Imati ili Biti važi tek kad možemo birat između Eviana i vode iz špine.

Vaši Pragmatični

P.S. Min bi Bili sretni kad bi Imali svoj Kapot.
P.P.S. U ovim kategorijama sa strane fali nam Moda i Filozofija. Filozofija nadasve.

Post je objavljen 14.11.2007. u 21:12 sati.