Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crazyrocker

Marketing

AC/DC I METALLICA

Ezadnij put me ni bilo volja pisati pa san sam zeru o Angusu napisa.

AC/DC je hard rock sastav iz Sidneya,Australia a osnovan je 1973 od strane brace Angus i Malcoma Young.
UZ AC/DC vazniji Hard Rock bendovi su Led Zeppelin i Deep Purple.
AC/DC svoj prvi album izdaje 1975 sa nazivom High Voltage.1977 Cliff Wiliams dolazi na mjesto bass gitare umjesto Marka Evansa.1979 izdaju do tada najprodavaniji njihov album Highway To Hell.Nihov vodeci pjevac i pisac pjesama Bon Scott preminuo je 19.2.1980,nakon noci u teskom alkoholu.Bend je organizirao audiciju na kojoj su odabrali pjevaca Geordia Briana Johnsona.Kasnije te iste godine bend je izdao najprodavaniji album Back in Black.

Sljedeci album po imenu For Those About To Rock We Salute You, je isto bio uspjesan to je prvi hard rock album koji je drzao 1# mjesto u SAD-u.AC/DC-u slabi popularnost nakon odlaska bubnjara Philla Rudda 1983. Slaba prodaja albuma se nastavlja sve do albuma The Razors Edge 1990.Phill Rudd se vraca 1994 i sa bendom izdaje 1995 Ballbreaker, i 2000 Stif Upper Lip.Novi album bi trebao izaci pocetkom 2008.

AC/DC je rasprodao 150 milijuna albuma diljem svijeta,a samo u SAD-u 68 miilijuna.Back In Black je rasprodan u 42 milijuna primjeraka diljem svijeta a samo u SAD-u 21 milijun.I to ga cini drugim najprodavanijim albumom ikada i najrasprodanijim albumom nekog benda.AC/DC je rangiran 4# na VH1 listi "100 Greatest Arsist Of Hard Rock" a na MTV listi "Greatest Heavy Metal Band All Of Time je 7#.

Metallica
Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Metallica je iznimno uspješan američki thrash metal sastav, aktivan od ranih 1980-ih.

Nakon sticanja vjernih slijedbenika tijekom svoje uloge u razvoju Thrash metala u osamdesetima, sastav je uspješno proširio publiku u 1990-ima, stičući pritom brojne nove obožavatelje. U skladu s tim, sastav je postao komercijalno najizloženiji primjer metala tijekom većine tog desetljeća. Međutim, ogromni porast u njihovom komercijalnom uspijehu je bio popraćen stilskim promjenama koje su neke njihove dugotrajne obožavatelje potakle na optužbe o komercijalizaciji.

U 2003. Metallica je izdala St. Anger, zbirku najagresivnije glazbe koju su napisali tijekom desetljeća, o kojoj mišljenja i kritike jako variraju, dok je komercijalni uspjeh vrlo ograničen.



Post je objavljen 14.11.2007. u 18:12 sati.