Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boct

Marketing

Neki teski ljudi...

Sjedim tako jutros i nesto kao kontam....i kontam i nikako ne mogu skontati...
Sta to tera ljude da budu "teski"????
Ne mislim na ono kilazom teske ljude, tu se zna sta ih je nateralo da budu teski, vec na one koji svaku rijec odvazu jedno 20-ak puta prije nego ju jedva prevale preko usana, one sto onako zamisljeno, uopce ne gledajuci vas u oci izjavljuju kako bi trebali malo vise razmisljati drugi put prije nego nesto kazete..
Nema s njima sale, ma kakvi covjece, eventualno ako cete se nasaliti na svoj racun, onda ce se grohotom nasmijati..a jos ako u toj sali na svoj racun uzdignete njih iznad sebe, efekat ce biti pun.
E al ako slucajno pokusate samo jednu sitnicu njihove savrsenosti pretvoriti u salu, zaboravit ce vas, kao komp sto zaboravi sve podatke nakon formatiranja....isto bas!
Takvi ljudi su uvijek u nekom domenu koji se skupo placa i nekako nikad nemate dovoljno novaca da ga platite, ma koliko posjedovali...
I nikad vi necete biti u rangu s njima, jer glavni hobi im je "biti iznad"....te baciti "prijatelja" na pod...
A kako ce vas samo slatko izljubiti kad im se pojavite na ocima...ljubit ce vas i grliti kao da su vas toliko pozeljeli da eto sad niste slucajno naisli oni bi izdali potjernicu za vama i dali nagradu od minimum milijon eura...
I tepat ce vam...aha...to sigurno...mico - cico - sreco - srce - mishko....tepat ce vam, pa vas utepat...po obicaju!
A tek pohvale....e tu nemojte ni pokusati da se trpate kao vi sad nesto tu znate il imate...ne, ni slucajno...oni ce uvijek imati nesto prvi, nesto sto je najljepse, najbolje i sve naj..naj..naj!
Njihovi prijatelji su svi najprofesori, najkrojaci, najfrizeri, najplivaci, najprijatelji...toliko su naj da iako ih ne poznajete pocnete ih mrziti, zgade vam se.
Pa se poslije pitate gadite li se i vi njima....jer iako su u razgovoru s vama svi oni osim vas samih bili naj, vjerovatno u razgovoru s nekim od njih ste i vi naj i svi su naj osim njega (?).
Pa mi onda dodje da brzo ukucam u ovaj cudesni google njihovo ime i prezime, da nazovem informacije i pitam za njihov broj telefona i adresu, da odem do njih, da ih kontaktiram i da im kazem da ja nisam naj!
I tako....uglavnom vidim u kupatilu koristimo isti parfem, al njen je naj....njen je super naj...ona ga je kupila u istoj parfumeriji u kojoj sam i ja kupila moj, al tad u tom momentu njenom pojavom je ta parfumerija bila naj...
I znate sta je najapsurdnije u svemu tome???
Sto zele da i vi postanete najfaca....aha...da...i sve ce dati od sebe da vas ubijede da to sto radite nije ok, vec bi trebali to da radite ovako, na njihov nacin, jer samo tako mozete postati naj...
A ja ne zelim naj.....uopce ne zelim imati najprijatelje...ne zelim poznavati najljude....moji prijatelji su obicni smrtnici, koji ce slucajno pljunuti dok pricaju, prdnuti dok kaslju, srknuti dok jedu juhu, al koji ce kad me bilo sta tisti u pola noci i dana ostaviti sve i doletiti kod mene, nazvati me telefonom i pricati satima ne razmisljajuci kako ce poslije platiti taj racun, jer ioanko nemaju ni prebijene pare.....koji ce mi poslati sms ako im se ne javim dva dana da vide jel sve ok....isto tako cu i ja njima uzvratiti to sve!!!!
I necemo se poljubiti svaki put kad se vidimo, necemo se ni zagrliti mozda svaki puta kad se sretnemo....al nasa srca ce se osjetiti na onoj valnoj duzini na kojoj to treba da se desi.
Al uzalud je najfacama uopce pokusati objasniti nesto od ovoga...njima je to fuj...pa eto drage najface budite vi meni naj...meni je to vase naj fuj...a ovo moje fuj mi je naj.....pa makar ispala i namcor yes


Post je objavljen 14.11.2007. u 10:19 sati.