Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cvrcaktonka

Marketing

LJEČNIČKI KONZILIJ ODLUČIO DA LUČIĆ NEČE SVJEDOČITI

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Šesteročlani liječnički konzilij odlučio je da Frane Lučić, jedini vatrogasac koji je preživio kornatsku tragediju nije spreman dati iskaz istražnom sucu Branku Iviću koji je tražio njegovo saslušanje. Lučić je s razmjerima tragedije upoznat tek djelomično, izjavio je dr. Juroslav Bagatin, pomoćnik ravnatelja za medicinska pitanja KBC-a Split. Danas mu je izvršeno zadnje presađivanje uzgojene kože iz Bratislave i dobro se oporavlja, dodao je Bagatin.

O Lučićevoj spremnosti davanja iskaza odlučivao je konziliju sastavljen od dva anesteziologa, psihijatra, plastičnog kirurga, epidemiologa i genetičara, a presudno je bilo mišljenje psihijatra. Dujomir Marasović, ravnatelj splitske bolnice jučer je izjavio je da će potpisati sve što konzilij odluči i s popratnom dokumetnacijom poslati sudu. Naglasio je da je jedini kriterij koji će poštovati liječnici Lučićevo zdravlje, te da će se Lučić moći ispitati tek kad za to uistinu bude spreman i sposoban.

Na zadarskom županijskom sudu jutros su trebala biti saslušana četvorica pripadnika zadarske gorske službe spašavanja. Međutim, na sudu se nitko od njih nije pojavio. Siniša Primožić, jedan od pozvanih GSS-ovaca, tvrdi kako nije dobio nikakav poziv. Saslušanje je trebalo rasvijetliti nagađanja o premještanju tijela poginulih vatrogasaca poslije kornatske tragedije. Naime, u javnost je procurila tvrdnja da su tijela trojice vatrogasaca nakon požara bila prevezena u Zemunik da bi sljedećeg jutra bila vraćena na mjesto tragedije.






Post je objavljen 13.11.2007. u 13:54 sati.