Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kako je Vladimir Bagarić srušio helikopter i postao zapovjednik HRZ-a

Prije neki dan na blog.hr osvanuo je jedan zanimljiv blog imena „Zračni As“. Iako nema puno postova, točnije samo jedan (u trenutku dok ovo pišem), sadržaj je vrlo zanimljiv. Naime autor teksta je djelatna vojna osoba koja se odlučila na javni istup o stanju u HRZ-u s posebnim osvrtom na zapovjednika HRZ-a, brigadnog generala Vladu Bagarića.

Bagarić je užoj javnosti poznat kao pilot vojnog helikoptera kojeg je 22. Lipnja 1996. uspio srušiti pored Ivanje Reke, te zatim pobjeći s mjesta nesreće glavom bez obzira. Takav „herojski čin“, sudeći prema tekstu s bloga, možemo pripisati Bagarićevom pijanstvu koji je shvatio da će biti „belaja“ ako ga ulove pijanog, te se prigodno dao u bijeg s mjesta nesreće dovodeći pri tome u opasnost civile koji su se približili srušenom helikopteru jer je onako „pod gasom“ zaboravio postupiti po protokolu i pogasiti svu elektroniku kako ne bi došlo do požara.

Dolaskom HDZ-a na vlast i Berislava Rončevića na čelo MORH-a, kao nagradu za „herojski čin“ bijega Bagarić biva konačno i promaknut (niste valjda pomislili da je kojim slučajem stegovno odgovarao?) u zapovjednika HRZ-a. Cijeli tekst preporučam pročitati na vladobagaric.blog.hr

Usput pogledajte i video prilog uz ovaj tekst. Radi se o isječku iz HRT-ove emisije „Fokus“ od 10. Srpnja 2007. nakon pada vojnog helikoptera u Vukovaru (čiji se uzrok usput rečeno ni danas „ne zna“) u kojoj je gostovao i gore spominjani Vlado Bagarić. Po zaključku gledatelja i voditeljice Bagarić je najviše šutio iako je mogao, bar u teoriji, najviše govoriti o tematici kao stručnjak, ali i pilot koji je svojedobno i sam srušio jedan helikopter.

Post je objavljen 13.11.2007. u 00:36 sati.