Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thompson3no1

Marketing

VIRUSI i FAKE VIRUSI

Evo ja i moj FREND Zlatko naučili smo raditi FAKE VIRUS koji je jeben do jaja. Ludo je ali napravili smo i Virus zvan WORM(CRV).

Što je crv?
Crv

Crv se, poput virusa, kopira s jednog računala na drugo automatskim preuzimanjem kontrole nad značajkama u računalu koje prenosi datoteke ili informacije. Kada se crv instalira u vaš sustav, sam se pokreće. Velika opasnost crva jest njihova sposobnost umnožavanja u velikom broju. Na primjer, moguće je da crv pošalje kopije svog koda svima na popisu u vašem adresaru, a isto učini i na njima i tako stvori domino efekt zagušenja mrežnog prometa koji će usporiti poslovne mreže i Internet u cijelosti. Kada se pokrenu, crvi se šire iznimno brzo, stvarajući zapreke u mreži zbog kojih ćete (vi i svi ostali) vjerojatno dvostruko duže čekati na otvaranje neke web-stranice.

Vrste računalnih virusa [uredi]

* boot sektor virusi – napadaju Master boot sektor
* parazitski – zaraze izvršne datoteke dodavanjem svog sadržaja u strukturu programa
* svestrani virusi – napadaju boot sektore i izvršne programe
* virusi pratioci – stvori .com datoteku koristeći ime već postojećeg .exe programa i ugradi u nju svoj kod
* link virusi – u trenu inficiraju napadnuti računalni sustav, može izazvati pravi kaos na disku
* makro virusi – imaju mogućnost da sami sebe kopiraju, brišu i mijenjaju dokumente


NAJGORI VIRUSI DO SADA:
1. WORD.CONCEPT (1995) – Prvi macro virus – predak današnjih e-mail virusa – inficirao je Word dokumente, ali nije pravio nikakvu stvarnu štetu. Ipak, širio se poput šumskog požara. Godine 1996. bio je najrašireniji virus na svijetu, a i danas je još uvijek prisutan.
2. MELISSA (1999) – Jedan od prvih virusa koji je koristi danas uobičajenu foru da se sam ˝maila˝ svakome iz adresara računala. Melissa je prouzročila štetu od oko 385 milijuna USD.
3. MICHELANGELO (1992) – Prvi virus koji je napao velik broj PC-ja, bio je i prvi primjer fame koja se stvara oko virusa. Priče iz medija uspjele su preplašiti sve, no kada je došao 6. ožujka, bio je puno manje zastrašujuć negoli su svi mislili da će biti.
4. BUBBLEBOY (1999) – Oko Bubbleboya se stvorilo više panike nego što je stvarno napao, ali je jedan od najvažnijih virusa do danas. Prije njega se nije mogao dobiti virus jednostavno čitajući e-mail. Bubbleboy je to sve promijenio.
5. LOVE BUG (2000) – Poznatiji kao ˝I LOVE YOU˝ virus, iskoristio je ljudsku znatiželju da bi se širio, i u tome uspio. Zarazio je 45 milijuna računala u jednom danu i napravio štetu od 8,75 milijardi USD.
6. CODE RED (2001) – Koristeći staru rupu u sigurnosnom sustavu računala, Code Redova misija je bila pretvoriti računala u zombije koji odbijaju naredbe. U samo devet sati uspio je zaraziti 250 000 strojeva, a šteta koju je uzrokovao procijenjena je na 2,62 milijarde USD.


Evo to bi bilo to. Molim puno komentara

Post je objavljen 12.11.2007. u 21:40 sati.