Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auzmish

Marketing

Konstitutivnost i dijasporost

Veli Niko Kovač, kako je spotom htio pomoći narodu. Te da je to učinio u civilu.
Bogu hvala, nije bio protiv naroda. U uniformi.

/Veli i da ne bi miješao sport sa politikom. Pa je kao sportaš napravio IPD-spot. Mene je kao jungfudbalera lopta u vugla pukla. Zato nebum vu politiku./

Najme kaj.
Osim ak si anatomski ona stvar, nemreš na dva stolca, a južnije čak ni na dvi katrige. Znam da će se sad one stvari zapjenit i odzračit na mene, ali… Nemreš. Njanci.

Gledam to sad po Bosni i Herc. Opet oni kadrovi kao iz „Odiseje 2001“; opet se vijekovnim kostima lupa uvodno, pred i izborno. U ime svih nas. Iz ErHa i neke.
Prijatelj, loko-poko iliti lokalni političar, prije dosta se godina odmetnuo od Hadezea Beiha. Jer da su ujfu. Pa je prešao u već tada pokojnu stranku. Pa je onda uskoro opet prešao u novu stranku, istog etno-torza, drugog broja košarice. Za koju je tada navodno srednjak digao zapravo i sam Canader. Sanader.
No… Ne lezi vraže niti mi s njim.
Pa prijatelj opet, kako mi se čini, sprema swing. Jer da će Sanader u BeiHerc pobijedit, da je u Mostaru nekidan bio veličanstven.

Ali zakaj i ne bi frend opet mijenjao. Jer ak si frajer, mijenjaš. Kao Pavo pčelicu Maju. Ak se više puta udaš ili oženiš, hakaj sad, ajmo dalje. Čemu u politiku gurati više morala nego u postelju.
I do tu ga pratim. Frenda. Pavu.

Ali, sad, pjeni se frend na našu opasku, kako ipak mora odlučiti, što bi on. Kao i u seksu. Jer ak je politika kurva, valja znat, kaj i pošto.
Te da, osim ako je ona stvar, nemre na dvi katrige.Te da nek ili bude dijaspora, sa beha tablicama, pasošem. Ili da bude konstitutivac. Sa beha tablicama, pasošem. Ispada.
Jer iz Bosne nemre bit iz Hrvatske tak i tak.
Osim što eto mi nove trileme, ispada da fakat, valja mu se odlučit. Jel bu u bužu gori oli u bužu doli. Oli njanci.

No se on nama naljutio.
Kršćanski ljudoljuban, nadam se da će nabost' i postkoitalno se odljutit.
Jer fakat, ak nisi prstenasti mišić ili okružje mu, na dvi katrige nemereš.


Post je objavljen 12.11.2007. u 20:33 sati.