Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nanny000

Marketing

...sve sto jesmo kreiramo sami...



blabla...Sve manifestacije u nasem zivotu odraz su i rezultat nasih misljenja. Preporucuje nam se da sto prije pocnemo s plemenitim razmisljanjem i da ustrajemo u tom do kraja zivota. Nikad nije kasno zapoceti, makar bili u zadnjim danima zivota. Osjecaji mrznje, zavisti i straha su negativne energije koje neminovno dovode do bolesti, a osjecaj nade, pravde i ljubavi su pojas za spasavanje u najtezim zivotnim stanjima i katapulut za uzdizanje na najvise stupnjeve bivstva.
Covjek ima slobodnu volju razmisljanja i prezentacije pozitivnih ili negativnih misli. Misli proizvode emocije. Negativne emocije oslabljuju nas obrambeni sistem (imunitet), oduzimaju nam zivotnu snagu i tako utjecu na slabljenje zdravlja i razvoj bolesti. Svaka manifestacija u nasem zivotu, svaka nasa djelatnost i sve pojave oko nas, rezultat su nasih misljenja. Svaki covjek (a to smo i vi i ja), ako analizira svoje misli u toku dana, saznat ce, da je oko 90% njegovih misli negativnog karaktera, a samo 10% cini pozitivne misli. Napomenila sam da misli formiraju karakter i osobnost licnosti, a mi kao osobnosti i karakteri privlacimo samo nama slicno ili isto. Tako nase misli privlace iste misli drugih ljudi, susrecemo istovjetne osobe s karakterima slicnim nasima (to je zakon o privlacenju slicnosti), znaci nas karakter i licnost odlucuju o nasem statusu u drustvu, o nasem uspjehu u zivotu, o nasem imovnom stanju i o nasem zdravlju.

Kakve misli kruze u vasoj glavi, koje misli dopiru do vaseg srca i koje emocije se uzdizu iz vasih grudiju? Jesu li to mozda misli o kraju i propasti svijeta, misli beznadeznosti, mrznje i zavisti, straha i kompleksa manje vrijednosti? Ili su to misli o rastu i razvoju, nadogradjivanju, misli nade i povjerenja, ljubavi i dobrocinstva?
Sta mislite o sebi ? Osjecate li se korisnim clanom drustva? Jeste li zadovoljni svojim zanimanjem, ili radite da bi zaradili novac i odrzavali se na zivotu? Kakvi su vasi odnosi s bracnim partnerom i djecom? Vjerujete li u ljude i da li ste povjerljivi? Smatrate li se proizvodom slucaja i vremena, ili se osjecate bice Stvoritelja ? Jeste li ti smisao svoga zivota?
Sve su ovo pitanja na koja covjek sam sebi moze dati odgovor. Ako zelimo spoznati samog sebe, trebamo uzeti dovoljno vremena, dobro razmisliti o svakom pitanju. Ponekad ce odgovor doci odmah, za neka pitanja potrebne su godine, mnogo znanja, mnogo procitanih knjiga i mnogo napora. Razmisljanje o vlastitim osobinama naziva se u psihologiji samospoznaja, svaki odgovor donosi nevjerovatno visok osjecaj srece i uvelike utjece na ocuvanje vitalnost i zdravlja, kako mentalnog, tako i tjelesnog.


Osjecaj mrznje: u bilo kojoj formi i bilo prema kome, makar i prema neprijatelju, djeluje razarajuce na duh i tjelo, slabi obrambene snage i vrlo brzo dovodi do depresije, pojave tjelesnih obojlenja: kao na primjer infekcije i upale, oboljenja kraljeznice (kicme) i zglobova.

Osjecaj zavisti: sprijecava protok mentalne energije, prouzrokuje mentalno siromastvo i dovodi do gubitka imanja. Zavist dovodi vrlo brzo do izolacije iz drustva i socijalne inkompetencije.


Osjecaj straha: je jedna od najnegativnijih emocija . Strah, u bilo kojoj formi, koci sve energetske procese na sva tri nivoa zivog bica (duh, dusa , tijelo).
Strah (od ispita, gubitka posla, smrti, napustenosti, usamljenosti, bolesti, strah od mase ljudi, od buducnost i sl.) dovodi do mentalne zatupljenosti, dusevne uznemirenosti, usplahirenosti, i ceste dezorijentiranosti
Izmjena materija (metabolizam) u tijelu je poremecena, dovodi do poremecaja tjelesne tezine, poremecaja rada zlijezda, a moze dovesti i do pojave secerne bolesti (Diabetes melitus).
Uslijed kronicnog straha javlja se glavobolja, bolovi u zglobovima i misicima.
Oslobadjanje misli straha je ozbiljan i odgovoran zadatak. Cesto je potreban psiholog ili psihijatar. Najlakse cemo se osloboditi osjecaja straha ako misli straha zamjenimo mislima nade (nadanja), pravde, ljubavi i posebno razmisljanjem o Stvoritelju i stvaranju, o ljubavi prema Bogu i potpuno povjerenje i oslanjanje na Njega.

Osjecaj nade: otvara vrata toku pozitivnih energija, prouzrokuje jedno tiho ushicenje i radost, cisti duh, uskladjuje rad zivcanog sustava, rad zlijezda i izlucivanja hormona.

Osjecaj pravednosti i ljubavi: Iako su ovdje dva pojma, oni su skoro istovjetni. Ljubav i pravednost uvijek su zajedno. Nema pravednosti bez ljubavi, niti ljubavi bez pravednosti . (Mnogi se ne ce sloziti samnom, ali ovo je moja istina). Posebno ljubav prema Stvoritelju, stvaranju i stvorenjima otvara vrata najjacih i najplemenitijih energija, dovodi do trenutnog ushicenja i osjecaja srece. Ljubav i pravednost lijece duh, dusu i tjelo, daju tjelu profinjenost i ljepotu. Covjek koji voli - odise toplinom, osobnoscu i povjerenjem. Ljubav je pojas za spasavanje u svim, pa i najtezim zivotnim situacijama. Iz najdubljih zivotnih ponora, ljubav mozete katapultirati na najvisi stupanj bivstvovanja.Najbolji lijek protiv depresije je ljubav. Vazno je pronaci ljubavi. To moze biti ljubav prema djetetu, bracnom partneru, iskrenom prijatelju, prema prirodi ili znanosti, mozda prema nekom zanimanju ili sportu. Najplemenitija ljubav je ljubav prema majci i ocu, prema obitelji. Ljubav s najjacim pozitivnim ucinkom za duh i tijelo, jest ljubav prema Gospodaru svjetova.

Ljubav prema Stvoritelju: apsolutno povjerenje u Stvoritelja ima za posljedicu nepresusni osjecaj srece, permanentno zdravlje, cistocu duha, plemenitost duse i karaktera, vodi ka ogromnom uspjehu u zivotu. Svijest o Stvoritelju, Svemogucem, Dorobrocinitelju, je najvisi stupanj svijesti koju neko bice moze postici. To je takozvana kozmicka svijest. Takva bica (ljudi) postizu "nadprirodne" rezultate, jer su otvoreni da tako da Stvoritelj može u potpunosti djelovati kroz njih. Oni su njegova ruka, njegove oci,uho i mogu duhom, dusom i tjelom biti apsolutno zdravi. To su nasi zemaljski andjeli….





Post je objavljen 12.11.2007. u 20:23 sati.