Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gnn

Marketing

Animafest ovaj utorak!

Planirao sam večeras poslati drugi dio Top liste nadrealista, no, to je preduhitrila molba kolege forumaša Icepicka koji se htio informirat o Animafestu.

Sljedeći se tjedan (od 13. do 17. studenog) u zagrebačkom kinu Europa održava Međunarodni festival animiranog filma di će bit prikazano 15ak dugometražnih filmova. Upad na pojedinu projekciju je 20 kuma per capita.

Raspored projekcija možete naći ovdje, al odma vas moram upozorit da je dosta natrpan. S obzirom da se projekcije održavaju samo u jednoj dvorani, Animafest će u tih pet dana s pauzama prikazivati filmove od 13h pa negdje do 23h. Dosta tih filmova će bit i reprizirano dan ili tri kasnije, tak da prođite raspored malo pažljivije za stvari kaj vas zanimaju.

Program školskih projekcija za pikače mi je malo, onak... čudan. Jedan dan se tako prikazuje "Desmond i zamka za čudovište iz močvare" - film o pajceku koji traži da ko mu krade jabuke. Drugi će dan školarci pak moći gledati "Aachi i Ssipak" - korejski crtić o mjestu Govnogradu čiji stanovnici nose detektor dreka na dupetu. I sad, ne da sam neki velki moralist, al očekivo bi malo veću pažnju u organiziranju programa od ekipe koja se potrudila na raspored projekcija postaviti oznake da koji su filmovi za djecu a koji ne.

Film koji me najviše zanima je japanski "Putovanje kroz vrijeme", anime o tinjedžerki koja skakanjem može putovat u prošlost i budućnost. Zgleda veselo i simpa - al ne preslatko - i još ima 17-godišnjakinju u fetiš školskoj uniformi. Znači: zakon. Češki "Jedne noći u jednom gradu" djeluje puno morbidnije al sviđa mi se kaj zgleda ko nekaj od Tim Burtona. Na koncu, "Fimfarum 2" - još jedan češki film - je niz ekranizacija dječjih priča. S obzirom na to da se još uvijek sjećam ruskih i poljskih filmskih bajki koje su se vrtile na TVZ sredinom 80ih, odma me puca neka nostalgija.

Ima još i sve nekih pametnih i ozbiljnih filmova o egzistencijalnom angstu di crno-bijela žena neobrijanih pazuha šest sati puši Gallois cigarete, al nekak brijem da me to baš tolko i ne zanima.

(GNN)


Post je objavljen 11.11.2007. u 21:56 sati.