Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI


DAVID FORD Decimate
Još jedno od ugodnijih iznenađenja britanske glazbene scene. Kantautor David Ford se nakon dvije godine vratio s drugim po redu samostalnim albumom, Songs For The Road. Decimate je drugi singl s albuma, a prema stilu lako ga je usporediti s onim što smo imali prilike čuti od Kate Nash.
OCJENA: -5

BRITNEY SPEARS Piece Of Me
Dugo se dvojilo oko drugog singla s albuma Blackout, ponajviše zbog toga što su radio stanice puštale Break The Ice. Službeno je ipak potvrđeno da je Piece Of Me novi singl, a samo danas pjesma je dodana na 5 radiostanica s emitiranjem povećanim za 100 u odnosu na jučer.
Produkciju pjesme potpisuju Bloodshy & Avant, a kritičari su pohvalili i tekst pjesme, gdje Britney iz zanimljive perspektive govori o odnosu medija prema njoj.
OCJENA: -5

ARCTIC MONKEYS Teddy Picker
Album Favourite Worst Nigtmare ispunjen je više manje vrlo dobrim pjesmama. Nakon singlova Brianstorm i Flourescent Adolescent stiže nam i treći po redu koji dostojno nastavlja niz.
Pjesmu potpisuje glavni gitarist i vokal grupe, Alex Turner. James Ford i Mike Crossey potpisali su produkciju.
OCJENA: 4

MAROON 5 Won't Go Home Without You
Teško se može reći da je ovo loša pjesma. Zapravo daleko od toga, jedna od boljih. No nije li zapravo dosadno slušati grupu Maroon 5 kako se vrte u krug sa svojim pjesmama i ponavljaju dvije pjesme već nekoliko godina? Nakon izvrsne Makes Me Wonder, loše Wake Up Call, ovo bi bila negdje sredina. Ipak im još uvijek predstoji opravdati sve epitete koje su pobrali prvim albumom, kao i one milijune prodanih debitantskog albuma.
OCJENA: -4

JAMES BLUNT Same Mistake
Drugi singl s albuma All The Lost Souls, drugog po redu studijskog albuma Jamesa Blunta. Meni jedna od najboljih pjesama s albuma, i jedna od onih gdje vidim Blunta inače. Melankolična, mračna balada.
OCJENA: -5

ARCADE FIRE Neon Bible
Jedan od najboljih indie rock bendova ove je godine objavio svoj novi album, Neon Bible. Novi singl je istoimena pjesma, no iako nije loša, miljama je daleko od nekih najboljih trenutaka s njihovog debitantskog albuma.
OCJENA: 3

SNOOP DOGG Sexual Eruption
Čuti Snoopa kako pjeva na svojoj pjesmi nije čest slučaj. Neki su ga oštro kritizirali, nekima se sviđa. Nije mi baš jasno da li su se kompjuterizacijom glasa pokušali sakriti nedostaci ili je to eto zamišljeno i prije rezultata. U svakom slučaju, pjesma zvuči kao da ju izvodi netko drugi, a tek pred kraj pjesme prepoznao sam Snoopa, kad nabaci svoj "stari" stil.
Pjesmu je producirao Shawty Redd.
OCJENA: 4

I nekoliko ocjena za pjesme već objavljenje na blogu:

JUSTIN TIMBERLAKE & BEYONCE Until The End Of Time
Netko od vas je kritizirao ovaj duet i njihovu kompatibillnost. Meni ovo i dalje savršeno funkcionira. Nevjerojatno mi je ugodno slušati Beyonce kako smireno pjeva i zadržava tonove, za razliku od većine svojih pjesama.
OCJENA: 5

TAKE THAT Rule The World
Za čaroban film, usudio bih se reći, čarobna pjesma. Pjesmu potpisuju članovi grupe, a na produkciji im se pridružio trenutno neizostavni Mark Ronson.
OCJENA: 5


Post je objavljen 11.11.2007. u 20:42 sati.