Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossiialonso4ever

Marketing

malo o F1...

joj alonso prihvati...
Za dvije godine ugovora u Renaultu šef momčadi Flavio Briatore svom miljeniku Fernandu Alonsu nudi 90 milijuna dolara. Uvjet je dvogodišnji ugovor.
Talijanski šef Renaulta želi se zaštiti dvogodišnjim ugovorom, dok se španjolski šampion Formule 1 iz 2005. i 2006. godine želi obvezati na samo godinu dana. Španjolski dnevnik As u današnjem (utorak) broju iznio je informaciju da je Briatore Španjolcu za to obećao platiti 90,000.000$. Novac bi Briatore namaknuo od bogatih španjolskih sponzora, koji Alonsa nastoje pratiti kamo god išao. Briatore je tako praktički dogovorio suradnju s Movistarom (mobilni operater) i BBVA-om (španjolski bankarski koncern), dok osiguravateljska kuća Mutua Madrileńa zbog Alonsa želi izići iz ugovora s McLaren Mercedesom i priključiti se novom timu španjolskog junaka. Briatore je čovjeku koji je s trona skinuo Michaela Schumachera okvirno dao rok za odluku do danas (utorak) u ponoć, no to ne znači da ne bi mogao još malo pričekati. Odluči li se Alonso za neku drugi momčad, primjerice Toyotu, španjolski će ga sponzori opet pratiti, nagovještava As.
SVJETSKA automobilistička federacija (FIA) pokrenula je još jednu istragu za posjedovanje ilegalnih informacija u Formuli 1. Ovaj put, navodno, Renault je špijunirao McLaren.

FIA je pokrenula istragu protiv Renaulta zbog sumnje u “neovlašteno posjedovanje dokumenata i povjerljivih informacija”, te je predstavnike tima pozvala na saslušanje koje će se šestog prosinca održati u Monacu.

Krovna automobilistička institucija u posjedu je informacija da su u Renaultu prootupravno koristili informacije iz tabora McLarena, tima koji je jesenas kažnjen sa 100,000.000 dolara zbog špijuniranja Ferrarija.

Predsjednik FIA-e Max Mosley izjavio je da su sporni materijali bili u posjedu ljudi iz Renaulta između rujna 2006. i rujna 2007. godine. Radi se o podacima poput graničnih dimenzija bolida, sustavu ubrizgavanja goriva, prijenosa brzina, rashladnog sustava, hidraulične kontrole, itd. Navedeni podaci, koji su do Reanulta, rekao je Mosley, stigli preko jednog djelatnika koji je iz McLarena prešao u Renault, ticali su se McLarenovih bolida iz prošle i pretprošle sezone.

Momčad Renaulta, svjetski prvak iz 2005. i 2006. sezone u konstruktorskom i pojedinačnom poretku, ove sezone s Kovalainenom i Fisichelom nije pobijedila nijednom.

Iz Renaulta su komentirali da će transparentno surađivati s Fiom i McLarenom, dok iz McLarena zasad uskraćuju


Post je objavljen 11.11.2007. u 18:26 sati.