Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/banela

Marketing

Slobodan i Hana

Slobodan i Hana upoznali su se jedne majske večeri kao u pjesmi...On je svirao fagot, a ona je radila u «Parkove i nasade». Taman kada je zasadila zadnju mladicu i zadovoljno odahnula, priglupi fagotista sapleo se preko njenih listova i pao desnim obrazom na zemlju. Žurio je kao Bijeli zec i od siline pada strgao je njezinu mladicu. Hana se rasplakala u sekundi. Taj dan je saznala da posjeduje višak muških hormona i da će za par mjeseci povadit sve zube i nositi protezu, a ako joj svemir podari energije izvući će se od prorijeđivanja vlasišta, iako je sve upućivalo na to da će lažni osmijeh nositi uz lažnu kosu. Poput francuske kurve.

«Ajme majko, izvini te, molim te!», izrekao je glasom pamuk mekanim.
Hana je procijedila: «Sve je u redu osim ovog đirana!» Začuo se ćuk, a zatim tišina. Došlo joj je da prdne samo da razbije šutnju. Nije bilo ugodno ne govoriti s njim. Bilo kakav zvuk srušio bi zid i rečenice bi potekle...proste isprva, pa proširene, a onda ekspozija nervoznih monologa i telepatskih dijaloga dok se ne rastope te jesenje boje kao u filmu...Zato je ispustila zvonki prdac, obrisala suze i uzela novu mladicu. Gledao je malo u nju, malo u bilje, njene prste, nos, čelo. Ona je krajičkom oka spazila puža i stavila mu ga na ruku. Još uvijek bez proizvedena zvuka Slobodan se uspravio, stresao sa sebe prašinu, skupio fagot i puža pa uz najuljudiniji: «Doviđenja!», otišao niz stazu.
«Operi obraz, malko krvari!», doviknula je, pazeći da ne ispadne previše zabrinuta.

Koračajući, Slobodan spazi da puž svijetli vruće narančasto. «Viještica!», pomisli...ali ga misao brzo napusi...prebrzo za takvog analitičara kao što je on. «A jesam lud!», ispusti naglas i požuri natrag brže nego što mu je tijelo dopuštalo.Zašto je to bilo tako ni sam nije znao. Tih par monenata dok ju je gledao nisu značili ama baš ništa, osim što je prdnula...ajme prostakuša!!! Da se pretvaram da mi je nešto ispalo ili...da hoću maramicu za obraz...zašto se vraćam...kasnim...kasnim kasnim...
Misli su se ubrzano širile njegovim tijelom. Uplašen, jedino što je uspio prozboriti bilo je:
«Voliš li jaje na oko?»


Post je objavljen 11.11.2007. u 02:30 sati.