Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/torcidahajduksplit

Marketing

Kasni golovi za pobjedu Liverpoola, West Ham razbio Derby

Sudjelovanje brojnih engleskih klubova u europskim kupovima sredinom ovoga tjedna uzrokovalo je promjene u rasporedu, pa je većina utakmica 13. kola prebačena u nedjelju, dok su u subotu na rasporedu bila samo tri susreta.

Liverpool je sa dva gola u zadnjih 10 minuta Stevena Gerrarda i Fernanda Torresa sa 2:0 pobijedio Fulham i smanjio zaostatak za vodećim klubovima Premiershipa.

U prvom dvoboju kola, Sunderland i Newcastle su u dinamičnom Tyne-Wear derbiju na Stadionu svjetla podijelili bodove. West Ham je kao gost doslovno uništio Derby County i s novih pet pogodaka prikovao ga za dno ljestvice...

Sunderland je dočekao Newcastle u vrlo neugodnoj situaciji, šest uzastopnih kola bez okusa pobjede i sa samo tri boda više od posljednjeplasiranog Derby Countyja. Prvih 45 minuta mreže su mirovale, iako je momčad Roya Keanea u nekoliko navrata mogla doći do vodstva. To im je napokon i uspjelo u 47. minuti, nakon udarca iz kuta Danny Higginbotham se našao na pravom mjestu i zatresao mrežu Newcastlea.

Prednost domaćih ipak je bila kratkoga vijeka. U 64. minuti gosti su iskoristili prostor koji im je u obrani ostavljao Sunderland, lijevom je stranom prošao James Milner, a njegov pokušaj ubačaja u šesnaesterac na iznenađenje mnogih završio je - u mreži Craiga Gordona. Izjednačujući pogodak vratio je život u igru Newcastlea, koji je do kraja utakmice mogao do cijeloga plijena, no najbliže pobjedničkom pogotku ipak su došli domaćini kada je Michael Chopra pogodio gredu.

Derby County je i sedmu uzastopnu utakmicu završio pognute glave, a post bez postignutog pogotka produžio na više od osam sati. Nakon samo trećine odigranih utakmica postaje jasno kako će ova momčad među najboljim engleskim klubovima "plesati samo jedno ljeto". U današnjem susretu s West Hamom poniženi su i pregaženi s pet pogodaka u mreži, a samo sreći i promašajima gostujućih nogometaša mogu zahvaliti što rezultatska katastrofa nije bila još veća.

Nakon dosadnog uvoda u utakmicu, prvo poluvrijeme West Ham rješava u svoju korist pogotkom Leeja Bowyera, uz proteste domaćih nogometaša kako je prethodno igrao rukom. Već početkom drugog dijela uslijedio je potpuni potop domaće momčadi.

U 51. minuti Matthew Etherington podiže na 0:2, a četiri minute kasnije potpuno demoraliziranu domaću obranu do još većeg očaja dovodi autogol Eddieja Lewisa. Već u 59. minuti Bowyer podiže na 0:4, a potom Nolberto Solano iz slobodnog udarca stavlja pečat na veliku pobjedu West Hama.



Post je objavljen 10.11.2007. u 20:37 sati.