Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/metallicon

Marketing

Image Hosted by ImageShack.us


Megadeth je thrash metal grupa koja dolazi is SAD-a, točnije iz okolice San Francisca znanoj kao Bay Area odakle su ponikli mnogi značajni thrash metal sastavi kao Metallica, Flotsam & Jetsam, Forbidden i drugi. Osnivač sastava je Dave Mustain nekadašnji član orginalne postave Metallice.

Image Hosted by ImageShack.us


Pošto je 1983. morao napustiti Metallicu, Dave Mustaine osnovao je srodni bend nazvan Megadeth. U tom bendu je vodeći gitarist i pjevač već više od 20 godina. Iako su u početku zvučali kao Metallica, s vremenom su izgradili svoj zvuk temeljen na laserski preciznim solažama i opakim salva rifovima.
Uspješno su predvodili thrash metal scenu tjekom 80-tih i 90-tih. Bend se
uspio održati usprkos brojnim promjenama postava i neprekidnim Mustainovim problemima s drogom. Pošto se uspješno oslobodio grozne navike, ponovo je uzeo karijeru u svoje ruke, i tako su postali jednim od najpopularnijih bendova na svijetu sve do prije par godina. Tada je zbog posljedica ozlijede ruke Mustain morao prestati svirati gitaru, pa je odlucio raspustiti bend. Ipak, njegov povratak nije trebalo dugo očekivati. Prije godinu dana Megadeth je objavio novi album ˝The System Has Failed˝. Pred malo njihova bivša kuća Capitol Records objavila je best of izdanje. ˝Greatest hits : Back to the starts˝ donosi 17 hitova koji su izabrali fanovi na službenim web-portalima benda. Ovo izdanje bilo je samo najava za golemi videomaterijal ˝Arselal of Megadeth˝. Donosi koncerte, spotove, intervjue i dosad neobjavljene kućne uratke lidera Davea Mustainea. Prošlo ljeto u SAD-u Mustaine je pokrenuo jednu od najiščekivanijih turneja- Gigantour, ne bi li konkurirao Ozzfestu. Uz Megadeth još su nastupali Dream Theater, Fear Factory, Anthrax i Life Of Agony.


MEGADETH - SYMPHONY OF DESTRUCTION


Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 10.11.2007. u 14:24 sati.