Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malibratkarlo

Marketing

KOLUMNA KA LIBRAR: HRAM HRVATSKOG RAGBIJA

Malo kasnim, ali nema veze. U subotu 20. 11. je finalnom utakmicom između J.Afrike i Engleske završeno Svjetsko prvenstvo u ragbiju u Francuskoj, koje je poslije Olimpijade i Svjetskog prvenstva u nogometu najpopularnije sportsko natjecanje u svijetu. Cijelo je Prvenstvo proteklo u fer igri, nije bilo ni jednog incidenta , ni od igrača ni navijača, kao što je uobičajeno nažalost u nogometu i drugim sportovima. Ovo prvenstvo je bilo najposječenije. Odigrano je preko 60 utakmica. Trajalo je rekordnih 43 dana . Na svakoj je bilo oko 40 tisuča gledatelja, a na finalnoj na stadionu St. Denisu u Parisu 80 tisuča gledatelja.
U svezi toga treba istaknuti da je prošle subote reprezentacija Hrvatske pod vodstvom izbornika prof. Drage Lulića i trenera Jakše Lovrete u gostima u Gdanjsku pobijedila favoriziranu reprezentaciju Poljske( 15:14) u natjecanju prvenstva Eurupe skupina B2. Povratkom Lulića za kormilo reprezentacije Hrvatske i velikim pojačanjem trenera Lovrete možemo oćekivati još veče uspjehe i plasman u A skupinu. Sljedeča utakmica protiv Malte odigrat če se u Makarskoj na Gradskom sportskom centru - hramu HRVATSKOG RAGBIJA 10. 11. 2007.. Ovo je dvadeseta jubilarna utakmica reprezentacije Hrvatske u Makarskoj. Bilo bi dobro da dođu svi ljubitelji sporta na ovu jubilarnu utakmicu, kao što su i prije dolazili.

Dodatak, p.s.
U Engleskoj, domovini ragbija i nogometa, kaže se: Nogomet je đenlemenska igra, koju igraju huligani , a ragbi je huliganska igra koju igraju đentlemeni!



Post je objavljen 09.11.2007. u 22:56 sati.