Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ninochka

Marketing

Martin - sign off

Da

Da.
Rijec koja me oslikava
kristalno bistro jasno cisto

Moja dusa je Da.
Ime, bit, sustina, srz.

Da.
jedno veliko Da
kao odgovor svakome
i na sva pitanja.

Zelio bih svakome na svijetu
pokloniti pregrst ljubavi
da je cuva pazi
da voli voli voli voli

da svatko u sebi nosi Da.
I neka cvijece vlada Zemljom
prekrije sve livade polja gradove sume
i unisti mrznju i laz.

Cvijece ljubavi
koje god boje
Neka svatko odabere cvijet koji zeli
i neka ga sobom nosi
zauvijek,
cvijet ljubavi.

(Vid Strpiæ, 15.7.1994.)


nebo place. podne i 10 minuta. hrpa ljudi sutke stoji, ne nalazeci rijeci. sto ih povezuje? martin.

neki smo ga prvo upoznali preko cudnog vida druzenja zvanog bbs. znatizeljan, zanimljiv, neobican, drugaciji, inteligentan, i do bola tvrdoglav. sve je to bio martin, vid strpic. spadam u onu skupinu koja ga je upoznala jos davnih dana kada je bbs bio pojam, a internet buducnost. i danas pamtim kako smo se upoznali. prisao je do mene, s foticem koji mu se ljulljao oko vrata i jednostavno rekao "bok! ja sam martin" :) on je jednostavno bio takav, direktan, otvoren, druzeljubiv i tvrdoglav :)

znala sam da ga muce zdravstveni problemi no uvijek je o tome pricao kao o necem usputnom, nebitnom, neceg sto ga nije prerano otrglo i ugasilo njegov nepresusan optimizam i zelju za znanjem, dijeljenjem tog znanja s drugima. martinu nikada nije bilo tesko po najvecoj hladnoci doci i pomoci vam jer vas linux zbunio necim sto ne znate rijesiti. mogli ste s njim pricati o svemu. zaista. casna rijec. nisam nikada naisla na temu o kojoj martin nije mogao pricati.

martin je bio jedini covjek s kojim ste se mogli svadjati a da vas nikada niti jednom rijecju nije uvrijedio ili omalovazavao. zvrkast, pomalo i nezgrapan u medjuljudskim odnosima, bio je prijatelj. najcudniji prijatelj kojeg sam u zivotu imala. znao me svojom tvrdoglavostu dovesti do izjave "tako je tvrdoglav, nista mu se ne da dokazati. zadavila bih ga najradije" i onda za pet min se ohladite, jer martin se samo nasmije i sve krene opet ispocetka.

bolest nam ga je uzela. prerano. iznenada i svirepo. otisao je, no obiljezio je zivot svakoga od nas svojim osebujnim karakterom. ostavio nam je u nasljedje nesto sto je tesko pretociti u rijeci, no vid je to uspio. stoga, do ponovnog susreta i beskrajnih diskusija, dovidjenja prijatelju.

Post je objavljen 09.11.2007. u 19:03 sati.