Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

FVK"Mirko Lauš":radionica animiranog filma

FVK"Mirko Lauš":radionica animiranog filma
Kako smo i najavljivali danas(ponedjeljak, 05.11.2007.) je u prostoru našeg kluba započela Radionica animiranog filma koju vodi gospodin Edo Lukman dugogodišnji voditelj Škole animiranog filma Čakovec.
Članovi "Filmske grupe" naučit će osnove animacije u toku ovog tjedna jer uz svakodnevni rad do subote bi trebali završiti film te ga u subotu prezentirati publici.
U radionici sudjeluje 14 - ero djece, a ovo je prva filmska radionica takve vrste u Pitomači.
Radionica se provodi u okviru projekta "Mala škola dječjeg amaterskog filma i fotografije" u organizaciji Foto video kluba "Mirko Lauš" a financijska sredstva osiguravaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Općina Pitomača.
Danas je održan uvodni dio i prikazani su primjeri a već sutra će djeca crtati i animirati vlastite likove.

foto


Radionica napreduje po planu. Danas(utorak, 06.11.2007.) su izrađeni prvi crteži po odabranoj temi i razrađen dio priče, a sutra nastavljamo...

fvk


srijeda, 07.11.2007.-Dio radionice animiranog filma koji predhodi radu na računalu gotovo da je završen iako će još i sutra dio polaznika raditi crteže. Naime jedan dio bržih crtača uspio je gotovo završiti najmukotrpniji dio tj. crtanje osnovnog lika u nekoliko verzija, pa će već sutra započeti dio radnji na računalu a oni malo sporiji još će cijeli sutrašnji termin potrošiti na crtanje.

fvk


Današnji(četvrtak, 08.11.2007.) dan bio je brojčano gledajući najučikovitiji u radionici animiranog filma koju, kako smo već pisali, vodi gospodin Edo Lukman, a u kojoj sudjeluje 14 članova "Filmske grupe". Danas su odrađeni skoro svi crtački segmenti filma a jedan dio se već moglo pregledati i na računalu. Slijedi naravno još veliki posao jer iako je napravljeno puno, puno još vremena treba utrošiti na sitnice koje se na prvi pogled ne primjećuju a tu je još i veliki dio posla vezan uz rad na računalu.
Ipak prema dosadašnjoj dinamici film bi trebao biti završen te prikazan u subotu u 15 sati. Zato pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u prostoru kluba kako bi vidjeli prvi crtani film nastao u okviru projekta "Mala škola dječjeg amaterskog filma i fotografije".
FVK "Mirko Lauš"

Post je objavljen 09.11.2007. u 10:39 sati.