Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gauchosi

Marketing

CHILE!!!

Hola! Reka mi je tata da mi se uvatila paucina na blog, pa evo da ga malo update-am.
Dakle, prva postaja - Santiago de Chile. 5.5 milijuna glava. Sedmi po velicini u Juznoj Americi. Treci po kvaliteti zivota (iza Montevidea i Buenos Airesa). Ja sam se isto tako kvalitetno provela. Znaci da ce mi u Buenos Airesu bit jos kvalitetnije. Jupi. Klima mediteranska. Najpoznatija licnost Pablo Neruda. Posjetili njegovu kucu, i jos jednu u Valparaisu, al ocito, njegov talent nije presao na mene :( Setali po centru, bili u boemskoj cetvrti, penjali se po brdu zicarom, imali srice da nije bilo smoga pa uzivali u pogledu. Jer inace se popnes na Cerro San Cristobal i samo vidis oblak iznad Santiaga. Sve u svemu, poprilicno europski grad. Opcenito Chile je najeuropskija drzava Juzne Amerike, osim Spanjolskih predaka, na jugu ima cila kolonija Njemaca, dosta Talijana...misanca svega i svacega. Imam i ja rodbine tamo. Al posjetit cu ih drugi put ;) Malo slika jer me rijeci ne sluze danas.
Image Hosted by ImageShack.us
Pogled sa zicare prema Santiagu
Image Hosted by ImageShack.us
Katerdala

Dalje, Valparaiso, najvaznija cileanska luka, kulturni centar i studentski grad. Pod zastitom UNESCO-a. Za razliku od ostalih latinoamerickih urbs quadrata gradova, ovaj je spontano nastao prilagodjavajuci se obliku terena (prostire se preko 12 brdasaca) i tako su nastale male ulicice s malim raznobojnim kucicama kraj kojih raste isto tako raznobojno cvijece i mirise u raznobojnim mirisima :) I miris oceana...I jela sam ribu. Napokon! Nakon 2 miseca mesa zeludac se malo iscudjavao, al ju je sretno prihvatio. I bili smo na peskariji. Sve ribe iste ko nase jadranske, samo 4-5 puta vece. Raza promjera 1m i slicno. Kupis jednu ribu i mozes pozvat na rucak cili kvart. Sad mi je jasno kako je Isus nahranio sve one ljude s 4-5 riba - bile su oceanske! I bila sam na plazi. Temperatura vode niska. Brrr. Valovi visoki, struje jake. Ne mozes se kupat di oces. Niti plivat duboko. Niti s malon barkon ic u ribe. Em sta ti riba ne stane u malu barku, em sta su valovi veliki. I sta ce ti onda taj ocean??!! Samo za ukras. I surfanje. Blazeno nase malo plavo Jadransko more. Al isto izaziva strahopostovanje, pa cu ipak stavit i njegove slije na blog :)
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Valparaiso...
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Cerro Alegre (Veselo brdo)
Image Hosted by ImageShack.us

Bili smo i do Viņe del Mar, turisticko misto, odma do Valparaisa. Najstarija gradjevina ima 100 godina. Viņu zovu Garden of Chile, puna je zelenila, cvica, vrtova...Tu smo spavali.
Image Hosted by ImageShack.us
Nikos i Jose i Viņa del Mar
Image Hosted by ImageShack.us
Kazu da ako se ne slikas kraj ovoga, ka da nisi ni bija u Viņi. Pa eto, mi se slikali.

I bili smo u petak na cileanskoj rodjendanskoj proslavi jer je prijatelj od Josea taman slavija rodjendan, a u subotu smo isli u DISKO na 7 floorova di je zabava 7x bolja nego u obicnom. Hehe. Omiljeni floor mi je bija kitsch floor :) Tamo nas je zabavlja transvestit koji je imitira Thaliu, jedan lazni Elvis, John Travolta...bilo je i muzike uzivo, metala, chileanse domace, salse (tu naravno nismo isli), raeggeton...Valparaiso ima bogat nocni zivot i u 5 je na ulici ljudi ka usrid bila dana.
Image Hosted by ImageShack.us
Kitschy Grk
Image Hosted by ImageShack.us
Salud i jamas!!!

Uglavnom, fino smo se proveli i u ponediljak ujutro vratili i ravno na posal. A kad ono - Poljaci taman isplanirali da idemo u Valle de la luna, nacionalni park blizu San Juana jer u utorak ne radimo. I tako ja nakon posla samo opet uzela svoj ruksak i put pod noge. Valle de la luna je opet pustinja, voda, vjetar i geoloski procesi rade svakojaka cudesa i stvaraju razne oblike. I otkrivaju slojeve zemlje stare milijune godina. A s time i dinosauruse :) Kazu da je ovde pronadjen najstariji poznati dinosaur na zemlji. I tako smo se u sridu navecer vratili iz jurskog parka nazad u nas San Juan. A dinosauri su uzasno spori i do trenutka objavljivanja posta nisu stigli poslat slike za blog. Pa ce sutra. Ili nece jer je sutra opet cjelodnevni rostilj. Oprostajna za Poljake koji krecu prema sjeveru. I za Jelenu koja krece prema Balkanu. I za Karolinu i Daniela koji su vegetarijanci. Muahahaha. Zivili!

Post je objavljen 08.11.2007. u 23:42 sati.