Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tempet

Marketing

PP – prvo putovanje

Koliko je samo vrimena tribalo da se otisnemo negdi. Bilo di, taman u Rašćane. Ni sami još uvik ne znamo zašto je to bio neki problem. Nismo spremni? Ko kaže?! Za putovanja uvik spremni !

Još smo uvik u mislima na naše prvo putovanje, turneju. Koje je trajalo nekih 45 minuta ili možda uru. Destinacija Metković. Smotra folklora Dalmacije. Ajme! Kandidata puno. Tri dana smotre. Naša je bila nedilja. Skromno društvance sastavljeno od 8 parova i pratnje krenilo je bez straha predstaviti se. Bez straha? Upravo tako jer nismo imali nikakva očekivanja, baš nikakva. Kad pomislin koliko nam je falilo da ne odemo. Al u kriznim trenutcima osjeti se snaga ansambla. Dva dana prije polaska radili smo. Nalazili se sami i vježbali kako smo osjetili da bi to tribalo bit i izgledat. Dogovorio se svaki detalj, frizura, sredile nošnje, popunili detalji… U tim trenutcima bila san ponosna na nas.

Alo ima li treme? A normalno da je bilo. Neki su ušutili, neki su mlili non stop (E Mile, Mile!), neki su se izgubili 5 minuta prije nastupa (E Mile, Mile!),. Pozornica – veeelika. Triba je popunit, dobro se namistit, smijat se, a oni već sviraju, uvati prvi takt, desna noga, ma Dino je prvi kako on tako svi.

Prvi veći nastup, neki sudci gledaju. Trema, ogromna. Trenutak prije nastupa nema po muških iza pozornice. Saša otiša tražit jednog (E Mile, Mile!),, pa i sam se izgubio . A Mile doša na drugi ulaz i čeka iza pozornice prvi. I tako čekaš red, jedan ansambl ulazi, drugi izlazi.

Nastupali smo dosta puta. Nikad na nekom važnom folk happeningu. I šta se desi? Ples, nikad bolje otplesan ! Ostali smo zaprepašteni. Osjetili smo da nam ide vrhunski. Koja pozitivna atmosfera u kolu. Sanja je svoj dio odradila ludilo. Ni po Tominim upornim nagovaranjima za ples nije popustila. Nadmašili smo svoja skromna očekivanja. Dobili smo pohvale za ples, nošnje, frizure. Koja radost a donili su je plesači sami sebi. Trud se isplatio!

Nakon smotre ekipa se opustila, pilo se, pivalo se (najčešće u kombinaciji). Sikavica je po običaju sa pivom u ruci tražila pjevače drugih KUD-ova ne bi li im pokazala kakvu pjevačku skupinu ima FA Tempet. Našla je stare Gangaše iz Nina (valjda) koji su pjevali PPP (proste pučke pjesme), što smo svi velikodušno prihvatili.

I dok je na Neretvu misečina padala, naš mali FA se uputio doma.

Tako smo s našim PP – prvim putovanjem, postali PP – planetarno popularni. Ha, ha! Ubrzo su uslijedili pozivi na druge kulturne manifestacije, smotre i da ne zaboravin derneke. Ej pa mi smo počeli putovat!


Post je objavljen 08.11.2007. u 14:44 sati.