Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijetmakrobiotike

Marketing

Koliko ste ekološki svjesni?

Budući da ovo nije samo blog o kuhanju, evo nekoliko misli upućenih zdravlju naše Zemlje, ali i sviju nas!

Znate li kako na jednostavan način možete pokazati ekološku svjesnost? Pri tome ne mislim da uopće ne sjedate u svoj auto i ne odvezete se na posao... Mislim konkretno na razvrstavanje kućnog otpada. Kada slijedeći put iznosite svoju vrećicu smeća i spremate se baciti je u kontejner, razmislite jeste li učinili dovoljno da ona bude što manja. Evo kako!

Vjerujem da već redovito PET ambalažu i limenke (pivopijeeee, pozor :-) ) odvajate i odlazite po povrat. Ako nemate taj običaj i nije vam stalo do par kunica, samo ih odvojite i stavite u posebnu vrećicu koju odložite pored kontejnera. Pokupit će je stričeki smetlari ili netko od vrijednih sakupljača koji će se itekako obradovati nađenom blagu.

Odvajate li papir? Svakako to činite jer ne biste vjerovali, Hrvatska stari papir za reciklažu uvozi! Zašto? Zato što se Hrvatima ne da razdvajati papir za reciklažu. Šteta. Zamislite samo koliko drveća se na taj način spasi.

I za staklo i potrošene baterije su kontejneri na svakom koraku.

Koristite platnene vrećice. Vjerujem da sada već kolutate očima, ali meni na svakom koraku (plac, dućan,...) nude plastične vrećice. Mislim da u tjedan dana poštedim odlagalište otpada za barem 10-ak vrećica. Ako ne volite platnene vrećice, barem višekratno koristite plastične, a ako su vam takve vrećice baš super, pogedajte ovdje: www.buba-mara.net Osim što su preslatke, ako dodate koju kap eteričnog ulja fino mirišuuuuu...

Mame, pozor! Znate li da se jedna jedina jednokratna pelena razlaže 500 godina? A znate li da vaše dijete potroši oko 5000 jednokratnih pelena u svom pelenaškom stažu? Koja je alternativa? Pogledajte ovdje: http://www.roda.hr/_upload/dokumenti/platnene_pelene.pdf i ovdje: http://www.roda.hr/forum/viewforum.php?f=76

Zeleni pozdrav vam šaljem!!!



Post je objavljen 08.11.2007. u 14:01 sati.