Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/amaterskalobotomija

Marketing

And i´m back...finally...somehow :P

Evo, zakljucih da je (konacno) doslo vrijeme da ovaj blog dozivi svoj sljedeci post... Iako sam od odlaska u Graz obecavao da cu napisat par rijeci o dogadjajima ovdje, do toga je tek sad doslo, sto zbog toga sto sam bio zauzet a sto zbog moje vlastite lijenostirolleyes...ako je tko cekao, ovim putem mu se ispricavam!!! eekeek

Odakle da pocnem...Hmmm...

Ovako, za one koji ne znaju: studiram u Grazu, a smjer studija mi se zove Umweltsystemwissenschaften mit Schwerpunkt Betriebswirtschaft (za vas vicne njemackom) sto bi se na hrvatski moglo prevesti kao Znanosti o sustavima okolisa s tezistem na menadzmentu (ufff...koji prijevod). Studij je recimo nekonvencionalan, izmedju ostalog i zbog cinjenice da ga je "utemeljila" skupina zainteresiranih studenata, dok je kao redovni studij uveden 2003. Sto se tice sadrzaja, radi se ekologija, malo matematike i statistike, sistemske znanosti (stvarno neznam kako bi objasnio sto je to rolleyes) te manje-vise kompletan studij menadzmenta. Uz to imam i dvije vrste izbornih: vezane izborne (tu moram slusat predavanja iz jos dva moguca tezista mog studija, znaci mogu birati izmedju fizike, kemije, geografije i politicke ekonomije...hmmmm...wink) i slobodne izborne - na kojima je fora da su doslovno slobodni, znaci mogu uzet bilo koje predavanje na bilo kojem faksu u Austriji (cisto za primjer, mogu uzet bosansko-hrvatsko-srpski - tako ovdje zovu studij naseg jezika lud ili pak povijest umjetnosti ili osnove nuklearne fizike... doslovno bilo sta). Tjelesni kao predmet ne postoji, iako na faksu ima jako velika ponuda raznih sportova... ljudi nude manje-vise sve od paraglidinga do pikada lud.

Da kazem nes i o samom faksu... za nase pojmove, faks je doslovno ogroman... ima oko 22 000 studenata, te 15 zgrada na samom kampusu i jos nekoliko razbacanih okolo po gradu, a sam kampus je nekoliko puta veci od prostora tehnickog faksa u Rijeci... Naravno, prvih dana konstantno sam lutao okolo po faksu pokusavajuci pronaci ucionice...rolleyes...imao sam raspored na kojem pise recimo ucionica broj 15.12, a sad je trebalo to i locirat!! Pogotovo jer je zgrada broj 15 najveca na kampusu, te ima 4 kata od kojih je svaki podjeljen na sekcije A-H... Uglavnom, u medjuvremenu sam se pomalo snasao, upoznao ljude i grad, al o tome u sljedecem postu!!!


Post je objavljen 07.11.2007. u 22:53 sati.