Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zeljkosacic

Marketing

Vjerovali ste mi u ratu - vjerujte mi i sada!

Razmišljajući o hrvatskoj stvarnosti i načinu na koji ovu zemlju učiniti što boljim mjestom za život svih njenih građana, shvatio sam da je vrlo važno podsjetiti se vrlina i ispravnih vrijednosti koje su tzv. «malog čovjeka» natjerale da s puškom u ruci stvara bolju budućnost. Ne, ovdje nije riječ o «nacionalnoj politici» i «velikim vođama», ovdje prvenstveno mislim na hrvatske branitelje.

Ponosan sam na činjenicu da sam kao načelnik Sektora specijalne policije MUP-a RH, sudjelovao u svim obrambeno-oslobodilačkim akcijama do okončanja Domovinskog rata. Mi, hrvatski branitelji, pokazali smo kako se bori za nacionalne interese i na vrijednostima te borbe počiva i moja politika. Baveći se politikom, shvatio sam da za stabilan razvoj jedne države nisu važni samo mostovi i autoceste nego je važno čvrsto i stabilno društveno tkivo. Stabilno i čvrsto društveno tkivo mora proizlaziti iz vrijednosti Domovinskog rata.

Vjerovali ste mi u ratu – vjerujte mi i sada! Ukoliko mi građani daju svoje povjerenje, u Saborskim klupama zagovarati ću zaštitu nacionalnih interesa; očuvanje nacionalnih bogatstava; stvaranjem slobodne Hrvatske, naša, braniteljska misija nije završena jer je više no ikad potrebno založiti se za pravednu politiku da imamo što ostaviti svojoj djeci u nasljeđe!

U temeljima svake konstruktivne politike mora biti komponenta pravednosti za koju smo se borili, a što je istaknuto u mom programu za branitelje. Opirem se bilo kakvom povijesnom revizionizmu, tj. “izjednačavanju krivnje”. Posebno boli brisanje vrijednosti domovinskog rata iz sjećanja hrvatskih građana, a posebice se to odnosi na mlađe naraštaje. Smatram da je hrvatsko pravosuđe dužno procesuirati sve moguće slučajeve pojedinačnih ratnih zločina, teških povreda humanitarnog prava i svih drugih zločina počinjenih u agresiji na Republiku Hrvatsku i u oružanoj pobuni te tijekom Domovinskog rata, strogo primjenjujući načela individualne odgovornosti i krivnje.
Nažalost, prste u neprimjerenom vrednovanju Domovinskog rata ima i državna administracija, pa tako javnu knjigu “Registar hrvatskih branitelja” čini, potpuno neopravdano, “tajnom knjigom”, nedostupnom široj braniteljskoj populaciji i hrvatskoj javnosti, a “braniteljske iskaznice” čini gotovo bezvrijednim komadom plastike.

Ispravno valoriziranje uloge hrvatskih branitelja u stvaranju moderne hrvatske države je u temeljima moje politike, a vrijednosti koje su proizašle iz Domovinskog rata baštinim i danas, pa tako smatram da razvoju društvenog tkiva najviše šteti korupcija, ona uništava sva nastojanja za boljom budućnošću – ona jednako pogađa - i tebe, i mene, našu djecu. Za borbu protiv te pošasti nisu dovoljne samo deklarativne izjave, najvažnija je i najpresudnija politička volja. Koaliciju HSS/HSLS koju zastupam čini različitim od svih drugih stranaka upravo ta politička volja za borbu protiv korupcije, jer je financiranje naše kampanje potpuno transparentno i nitko neće tražiti «protuuslugu» nakon izbora.

Nekada smo se borili protiv zločinačke politike čiji je cilj bio uništenje hrvatske državnosti, danas izazov predstavlja borba protiv organiziranog kriminala I korupcije koja uništavaju društveno tkivo I temeljne vrijednosti. IDEMO ZAJEDNO – ODLUČNO!

Na Vašoj strani,
Željko Sačić


Post je objavljen 06.11.2007. u 23:30 sati.