Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: CHRIS BROWN


Tijekom objavljivanja najavnih singlova novog albuma, davao sam Chrisu Brownu više kredita nego je trebalo. Istina, nisam bio oduševljen pjesmama, ali nisu to bile ni najmanje loše pjesme, a Brown je svojim nastupima ostavljao dojam da je napokon spreman zauzeti vrh r&b glazbe. Prvi singl je podbacio, no Kiss Kiss je prošli tjedan osvojio vrh Billboardove liste singlova i tako otvorio put ka uspjehu novom albumu koji će se uskoro pojaviti u prodaji.
Ipak, nakon višestrukog preslušavanja, album ne ostavlja dojam imalo natprosječnog materijala. Pjesme nisu loše, no ovo je jedan od rijetkih primjera gdje se komercijalan r&b izvođač pojavi s albumom koji nudi tako malo potencijalnih hitova. Hit naravno nije mjerilo kvalitete, zato je tu potrebno naglasiti riječ "potencijalnih", a nebrojeno je puno albuma koji su prepuni odličnih pjesama koje nikad nisu zaživjeli kao singlovi a samim time nisu ni dobili priliku pokazati svoj potencijal. Ovdje se teško nazire neka pjesma za koju se može reći da je vjerojatno kako će osvojiti vrhove top lista.
Osim pjesme With You koja osvaja svojom jednostavnošću i svježinom, nema se tu što previše spomenuti. Red manje-više pristojno isproduciranih pjesama. Gdje koja zazvuči zanimljivo (Throwed, Hold Up, Nice), no sve je to previše mlako i nezanimljivo da bi se Brown mogao prozvati nekim novim superstarom. Podlogu ima, na njoj je sad potrebno izgraditi nešto svoje.
OCJENA: 3+

Post je objavljen 06.11.2007. u 17:57 sati.