[Qauntdaun]
lunatiQ: qolajne Q - 7,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[Qauntdaun]
lunatiQ: qolajne Q - 7

Jao, imam samo pet minuta vremena prije odlaska na InterLiber na pakiranje štanda, a obećao sam rezultate drugog lunatiQovog natječaja danas. Pa da ne bi bilo obećao, a ništa - evo ih!

Na natječaj su stigla dva rada: "O šljemovima i ljudima" Miljenka Šimića te "Bez naslova" Marka Merćepa! Na prvi natječaj jedan, na drugi dva ... U, kad dođemo do trideset i trećeg bit će teško za odlučit!

A sad? A sad je lako! Jer, u čemu je poanta lunatiQova natječaja? Da natjera ljude da naprave strip od deset stranica - jest malih, ali nije to malo. Zato ga završe samo oni koji znaju ili vjeruju kako u rukama i pod perom imaju pravu stvar. I onda se nema što puno birati, je li?

Od dva pristigla rada Merćepov mi je malo bolji jer je dosljedno stiliziran i osmišljen te dosljedno nema zareze ispred vokativa (grr!). No, kod Šimića ima više narodu dragog klanja i težnje k realizmu. Zato, što se mene tiče, obadva su uspješni debiji, obadva prolaze! Hura za Marka i hura za Miljenka!

No, to znači kako nam je lunatiQ pun samo do pola. Zato ne produžujem natječaj, ali objavljujem kako ću čekati još dva dobra rada (na deset stranica, prema prethodnim propozicijama) i kako vjerujem da ih neću morati predugo čekati. Kad stignu, pakiramo lunatiQ u tiskaru.

A sad se pakiram pakirati za InterLiber. Ovisno o vremenu, stavit ću za koji dan po jednu stranicu Miljenka te Marka ovdje, možda im se i javiti, a i pojasniti ako je kome što ostalo nejasno (vjerojatno jest).

Idem! Moram! Dođite na InterLiber od sutra!

(mcn)


Post je objavljen 06.11.2007. u 16:53 sati.