Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/groovychick

Marketing

HUSH,HUSH! IˇM TALKING NOW...

Ej ljudi! Evo ja se taman vratila iz skole,iako nemam vremena ja vam moram napisat novi post.
Jucer sam bila na koncertu Deep Purple-a,najbolje i najbučnije rock grupe.
Dosla sam na Gripe u 8 gdje je svirala predgrupa Deep Purple-u.Neka nasa ne znam kako se zove al bila je ok.
Ali kada je dosa Deep Purple...ludnicaasmokin
Bilo je zakon...svirali su Black night,Highway star,Hush,...a kad su zasvirali Smoke on the water ljudi su poludili,
tada su bili najglasniji.Na refrenu te pjesme pustili su publiku da pjeva...da samo znate kako smo se culi...ma zakon!rofl
Neki od vas koji su bili znat ce o cemu pricam.Drago mi je sta sam imala priliku otic na njihov koncert i ponovila bi to jos milijun puta...yes
Evo malo za one koji tek sada cuju za njih i zele znati vise...Volim vas & see ya!...zubo

DEEP PURPLE
Deep Purple, bend nazvan po najdražoj pjesmi bake gitariste Blackmorea, nalazi se na svjetskoj turneji već dvije godine povodom svog novog albuma Rapture of Deep Purple iz 2005. godine.
Osnovani 1968. godine u Engleskoj, prva tri albuma, Shades of Deep Purple, The Book Of Talyesyn i Deep Purple su polučila uspjehe u SAD-u, dok su u rodnoj Engleskoj prolazili nezapaženo. Nakon tih albuma, u bendu je došlo do promjena te je na mjesto vokala došao Ian Gillan a na mjesto basista Roger Glover što je doprinjelo planetarnom uspjehu benda.
Njihov eksperimentalni album koji je trebao biti fuzija klasične glazbe i rocka Concerto For Group And Orcherstra snimljen s Royal Philharmonic Orchestra, nije ostvario komercijalan uspjeh, pa je Blackmore je uzeo stvar u svoje ruke i usmjerio bend ka puno snažnijem zvuku.
Slijedeći album jednostavno nazvan Deep Purple In Rock bio je prekretnica u njihovoj popularnosti. Uslijedio je Fireball, album, a pjesma "Smoke on The Water" sa albuma Machine Head koji je bend doveo u rockersku elitu, pjeva o nezgodi koja se dogodila na koncertu Franka Zappe na kojem je cijela zgrada izgorjela, a u kojoj je bend trebao snimiti upravo Machine Head.
Sve ostalo je povijest. Bend je izdao niz albuma, prošli su kroz nekoliko promjena članova, te dramatičnu promjenu iz grandioznog progresivnog rocka prema heavy metalu. Postali su dio počasne britanske hard rock zajednice te su uvršteni u Guinnessovu knjigu rekorda kao najglasniji bend na svijetu. Prodali su preko 100 milijuna albuma.
Deep Purple je, uz Led Zeppeline i Black Sabbath, začetnik heavy metala, pa je zanimljivo da je upravo ovo ljeto Robert Plant iz Led Zeppelina nastupao na Prokurativama, a Deep Purple ove zime u istom starom rockerskom gradu Splitu.


Roger Gloversmokin
-Ian Gillan:pjeva
-Ian Paicenut
-Don Aireythumbup
-Steve Morsecerek(secer na kraju)haha

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Image and video hosting by TinyPic






Post je objavljen 05.11.2007. u 20:56 sati.