Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing

Auto alarm :D


Pričao mi je prije neki dan frend kako je prodavao svoj autić - hondu accord. Veli da mu je kupac došao sa nekim golemim popisom svega što taj auto ima i išao pregledavati svaku sitnicu, svaki gumb, svaki dio i to šaraf po šaraf. Trajalo je to čitavu vječnost, preko sat vremena, a tada se potencijalni kupac najednom digne i pita mog već naživciranog frenda:

"Radi li alarm na autu?"

Frend je puko i počeo vikati:

"Otkud ja zaboga da znam radi li alarm, nikad nisam pokušao provaliti u vlasititi auto!"

Picajzla je tada ipak kupila frendov auto :D


E, vidite, najdraži moji, meni alarm u autu radi :D

Skužio sam to ovako:

Dovezao sam se s prijateljicom do jednog kafića gdje smo planirali popiti kavu. Frendica je bila nešto lijena i nije joj se dalo odmah iz auta, a ja već izvukao ključ, pa smo malo pričali. Ukoliko ja nisam zaključao auto, moje prepametno auto se samo zaključa par minuta nakon što izvučem ključ iz brave i upravo se to dogodilo sad dok smo pričali. Kad smo odlučili izaći skužili smo da se auto zaključao i ja sam u želji da nas otključam rukom podigao unutarnju polugicu za zaključavanje. A tada se divljački uključio alarm!

Auto mi počeo svirati ko lud istovremeno blinkajući sa sva četiri žmigavca, a frendica se uplašila pa je počela vikati da isključim alarm!

"Poduzmi nešto!" vikala je ona. Shvatio sam da je vrag odnio šalu i navukao crne rukavice. Onda sam uzeo svoj mali crni kožni kovčežić s alatom, izašao iz auta i otvorio poklopac motora. Vještim okom uočio sam malu kutijicu sakrivenu na desnoj strani motora i pažljivo skinuo poklopac s kutije. Nisam ni trenutka dvoumio treba li u tom modelu auto alarma precvikati crvenu ili plavu žicu - bilo je jasno ko dan da je plava žica u pitanju. Iz kovčežića sam izvukao malena fina kliješta za žicu i hladnokrvno prekinuo plavcu žicu!

A alarm je prestao! Ovacije djevojke mojih snova doživio sam kao kroz maglu jer sam je strastveno primio u zagrljaj i poljubio. Ona tad nije znala da sam ja već rezervirao karte za Monte Carlo...


"Ne znam kako!" počao sam vikati ja! "Nikad nisam uključio alarm!"
Pokušao sam gurnuti ključ u bravu - alarm je i dalje tulio. Upalio sam motor. Sirena je na moje olakšanje prestala...ali sva četiri žmigavca su i dalje blinkala.
"Otključaj vrata!" vikala je ona. "Otključana su bogati!" - vikao sam ja. Ugasio sam motor i izvadio ključ iz brave - sva četiri su i dalje neumoljivo treperila!

"Fala bogu da nismo na fukodromu!" pomislih najednom :D

U to mi je dama istrgnula ključeve iz ruke i pritisnula gumb za daljinsko zaključavanje. I alarm je stao!

"Fijuu" - rekoh ja zadivljeno - "ti bi trebala krekati software, a ne ja!"

Ona se na te moje riječi samo zacereketala...prepuna sebe.

A Monte Carlo će još malo pričekati...


Vaš Dadd :D

PS: Ajmo ljudi, komentare na sunce, hoću čestitke, danas mi je 35. rođendan :)))


Post je objavljen 05.11.2007. u 16:08 sati.