Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijskakuhinja

Marketing

Ususret indijskoj Novoj godini - Besan ladu

još 5 dana do Dipavalija...



Jedan od najzastupljenijih slatkiša u indijskim slastičarnicama svakako je besan ladu. Slastičari ih znaju pripremati na otvorenom, pred vašim očima što im daje dodatni čar.


Miris besana koji se polako prži na ghiju, slatke kuglice koje se jednostavno tope u ustima...mmmmm...


BESAN LADU

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30-40 minuta
Količina: 10ak kuglica


Sastojci:

2 šalice prosijanog besana (brašno od ćana dala)
1 šalica ghija
1/2 šalice mlijeka
1 i 1/2 šalica šećera u prahu
1 žličica kardamoma u prahu
grožđice
indijski oraščići
bademi

Postupak:

1. Zagrijte ghi. Ubacite besan.



Polagano ga pržite na laganoj vatri dok ne promijeni nekoliko nijansi i ne postane zlatno smeđ.



2. Ulijte mlijeko i miješajte smjesu dok ono ne ispari. Pustite smjesu 5 do 10 minuta dok se malo ne ohladi. Umiješajte šećer (ja ponekad smjesu stavim u blender kako bi se besan i šećer dobro izmiješali). Ubacite kardamom.



3. Dok je smjesa još topla oblikujte ju u kuglice ili utisnite u kalup te izrežite u rombove.
Ukrasite grožđicama, indijskim oraščićima ili bademima.




Post je objavljen 04.11.2007. u 22:41 sati.