Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fatal1ty

Marketing

FTP server

Kao što sam naslov kaže, radi se o jednom FTP serveru. Danas sjedim s frendovima na kavi i počenom (ko i obično) pričat o kompjuterima i planovima za budućnost. Naravno, ta budućnost, je planiranje rušenja školskog sustava. I spomene on da su on i još neki njegovi likovi počeli razmišljat o dizanju spomenutog servera. I sinulo mi je... Dobro da mi se iznad glave nije upalila lampica. Sigurno bi me svi čudno gledali .
Imam i ja na ormaru jedan stari stroj (nekad pila i pol) koji bzvz skuplja prašinu, a može bit od koristi. Ima nekih nedostataka, no svi su oni premostivi.
U tom čudu se nalazi AMD Athlon 900, grafička GeForce 2 MX 440, nekih 128 SD rama, Matsonic matična, i jedan običan modem. Fali mi napajanje i mrežna kartica. i unutra se nalazi hard od 60 gb, zaboravih spomenut. Naravno, to je samo za dizanje windowsa i pokojeg programčića, jer naš FTP server ne može imati ispod 1 TB memorije. Možda se čini puno, no brzo ćemo mi to zapunit. Malo glazbe, filmića, serija i ode sve. Razmišljamo i o dizanju servera za poneku igricu (warcraft III, CoD...) al to će još malo čekat.
Kada će ovo biti gotovo, ne znam, no znam da uskoro počinjemo s time, i bas sam happy zbog tog. Nadam se samo da će to uspjet. Mislim da se neće moć tome pristupit preko neta, jer će to bit za osobnu upotrebu, kako bi neki rekli domaći storage :)...
Kad završim, znat ćete za to... pozz svima...

(stari post, sa starog bloga)

Post je objavljen 04.11.2007. u 19:56 sati.