Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zbogomtose

Marketing

Ljubavni život

O LJUBAVNOM životu Toše Proeskog vrlo se malo znalo, sve do trenutka njegove smrti. Andrijana Budimir, Tošina djevojka koja je s njim u Skopju dijelila i stan, tek sada nakon što je, kako kaže, "izgubila sve što je imala u životu", smije progovoriti o velikoj ljubavi pjevača i bivše rukometašice. Po tragičnoj smrti pjevača, koja je prošli tjedan šokirala sve koji su ga voljeli, Andrijana Budimir progovorila je o tome kako je s pjevačem planirala imati i djecu, no da se to do sada nije dogodilo zbog njegove karijere. Ona se svoje zbog njega odrekla, a njemu je na putu stajala menadžerica.

Najveću krivnju obitelj pjevača, ako je suditi po pisanju medija, predbacuje, naime, upravo Ljiljani Petrović, koja se u trenutku nesreće nalazila s njim u autu koji je putovao za Zagreb. Kako se može zaključiti iz njezinih riječi, lijepo mišljenje o menadžerici preminulog pjevača nema ni njegova djevojka Andrijana. "Ljiljana jedino mene nije nikada uspjela otjerati od njega. Sad će se ionako mnoge stvari saznati", ogorčeno je za jedan hrvatski tjednik priznala Andrijana.
"Princezo moja jedina, lepo mi pajki pa ću da te čuvam u snu. Sve ima smisla, otkad si ponovo u mom životu. Volim te, lepo mi pajki", jedna je od posljednjih poruka koje je makedonska zvijezda poslala svojoj djevojci prije stravične nesreće. Andrijani, kako je priznala, nikada nije bilo bitno hoće li javnost doznati za nju ili ne. Bilo joj je, kaže, bitno da je ona znala da postoji u njegovu životu. Tošina je menadžerica smatrala da je za njegovu karijeru bolje da ima imidž slobodnog mladića.
"Karijera mi ne dozvoljava da se posvetim nekom ženskom biću"

Novinarka makedonskog Kanala 5, Vesna Petruševska, posljednja je koja je intervjuirala Tošu u svojoj emisiji "Vrteleška". U razgovoru za jednu hrvatsku televiziju netom nakon Tošine smrti, a govoreći o dojmovima koje je na nju ostavio kada ga je posljednji put vidjela, samo večer prije jutra kada je poginuo, kazala je kako joj se činio "emotivno prazan jer još uvijek čeka ljubav svog života".
U intervjuu kojega je dao netom prije smrti, Toše je kazao kako je posebno vezan za svoju obitelj, te da će mu roditelji uvijek biti autoritet. Na pitanje hoće li, kada nađe ozbiljnu djevojku, mamu pitati za dozvolu, Toše se uozbiljio i odgovorio: "Ne, mislim da stvari ne trebaju tako ići, ja sam taj koji treba odabrati. Iako bih bio sretan da se među njima kad se upoznaju dogodi harmonija". U gotovo svakom intervjuu Toše je ponavljao, kao da ju je napamet naučio, istu rečenicu - da je bio u dugoj vezi, da je veza prekinuta zbog njegove karijere, te da za djevojku nema vremena.

Na njegovoj službenoj internet stranici još uvijek nema obavijesti o njegovoj tragičnoj pogibiji, a jedan segment stranice posvećen je i isječcima iz časopisa posvećenih njegovom radu, ali i ljubavnom životu. Niti u jednom isječku ne spominje se Andrijana Budimir. "Ljubav žrtva karijere", "Nema vremena za djevojku" i "Nadam se da ću se uskoro zaljubiti jer mi fali ljubavi" uglavnom su naslovi isječaka postavljenih na web stranici, uz one koji govore o njegovoj karijeri, koncertima, gostovanjima i glazbenim suradnjama.
Ljiljana Petrović odmah iza obitelji

U jednom časopisu Toše na pitanje je li "trenutno u sigurnim rukama" ili "još uvijek traga za onom pravom", odgovara kako je imao ozbiljnu vezu, ali da je "sve to prestalo". "Najvjerojatnije zbog moje karijere. Sada zaista nemam vremena da djevojci posvetim pažnju, a ženskom biću je upravo to potrebno. No, kada završim sve obveze, tada će mi vjerojatno trebati netko da bude uz mene, ali sada sam slobodan", kazao je u intervjuu za jedan časopis, dodavši kako iz ljubavi crpi inspiraciju, no da ne mora biti zaljubljen kako bi pisao pjesme.

U intervjuu za jedan srpski časopis Toše ponavlja priču o dugoj vezi koja je prekinuta zbog njegove karijere, te govori kako se nada da će se uskoro zaljubiti jer mu fali ljubavi. "Inače pola čovjekovog života zauzima ljubav i ona je zaista bitna. Međutim, kod mene je ta polovica prazna. Moja karijera ne dozvoljava da se posvetim nekom ženskom biću", izjava je koju je Toše također dao nedugo prije pogibije, a u kojoj spominje kako je s djevojkom prekinuo prije godinu dana. S obzirom na to da je Andrijani poslao poruku u kojoj piše kako je "ponovno ušla u njegov život", pretpostavlja se da je par prekidao i mirio se, ovisno o njegovoj karijeri.
Protivno Andrijaninoj izjavi da mu menadžerica "nije bila kao druga majka", u intervjuu za jedan srpski časopis, Toše je na pitanje tko mu je, pored roditelja, najveća podrška u radu, odgovorio kako mu je "na drugom mjestu" menadžerica Ljiljana Petrović. "Ona je neumorna osoba koja me svaki dan razveseli s nekom lijepom viješću. Volim je puno", kazao je Toše.



Post je objavljen 03.11.2007. u 23:00 sati.