Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikaocekivanja

Marketing

cesária évora (kd vatroslav lisinski, 2.11.)

u ovom gradu kojem su živost i žurba glavna obilježja, teško je pronaći mjesto petkom navečer na kojem se sluša glazba u miru. jedno od takvih mjesta je lisinski gdje smo se jučer zaputili na koncert cijenjene world glazbenice koja nastupa bosa, cesárije évore. nešto više od sat i pol precizno biranih pjesama posvećenih hrvatskoj publici bilo je dovoljno da zadovolji sve, od poklonika jazz glazbe do obožavatelja salse i morne, po kojoj je i poznata.


na repertoaru su se našle zapažene pjesme s njenog posljednjeg albuma "rogamar" (što označuje i molitvu moru i njegovu cijenjenost među ljudima na zelenortskom otočju na zapadnoj obali afrike), ali i najvećih hitova poput "carnaval de săo vicente", "sodade" i "angola". publici se obraćala na jeziku zelenortskog otočja, posebnoj vrsti kreolskog koji je nastao iz portugalskog pod utjecajem francuskog jezika. iznenađujuće, jezik je vrlo razumljiv, što su se svi uvjerili kada je na pola koncerta predstavila svoj bend i rekla da će se malo odmoriti, sjela za stol na pozornici i zapalila si cigaretu. kada je bend završio s instrumentalnim dijelom, ustala je i otpjevala drugu polovicu koncerta.


na kraju se skromno pozdravila i otišla. publika je neumorno pljeskala punu minutu, što je nju i njen bend "dovuklo" natrag na pozornicu. na opće iznenađenje izvela je svima poznatu "besame mucho" i na samom kraju rasplesala dvoranu punu slušatelja pjesmom "sangue de beirona".


lugh

Post je objavljen 03.11.2007. u 16:00 sati.